Çay yakan vatandaşa cami vaat etmişti: Erdoğan'a memleketinde büyük isyan!

Geçen hafta Rize’ye gelen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketinde çay üreticilerini es geçerek "Büyükçe bir cami yapalım istiyoruz" açıklaması Rizeli vatandaşların tepkisini çekti. Rizeli vatandaşlar o açıklamaya tepkisini böyle gösterdi...

Geçen hafta Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın memleketi Güneysu, "Rize şehir merkezimizde inşallah muhteşem bir camiyi inşa edelim istiyoruz. Mevcut cami (Merkez sahil cami) maalesef kayma yapmış. Şimdi şantiyenin olduğu yerde büyükçe bir cami yapalım istiyoruz" demişti.

Rizeliler, Erdoğan’ın cami açıklamasına tepkili.

"CAMİ DEĞİL ÜRETİCİYE MÜJDE VERİLSİN"

Çay üreticisi Mustafa Papaker, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı Rizeliye cami müjdesi vereceğine çay üreticisine bir müjde versin, emekliye bir müjde versin, çayın işlenme şekline bir müjde versin, fabrikalarını daha modern hale getirsin, daha hızlı şey olsun. Rizelinin tek geçim kaynağı çaydır. Cami sorununa gelince, sahil camisi orada bir deha gibi duruyor. Hepimiz onun temellerine çalışmış insanlarız. Camiyi gidip orada bir sahte raporlarla yıktırıp o araziyi başkasına peşkeş çekmek, şehrin göz girişinde gösteriş olarak bir bu ülkede hiç vergi vermeyen bir müteahhitte bir cami yaptırmak... Bunlar ahlak dışı konular, bu camiye kimse gitmez. Hiç bu ülkede vergi vermeyen bir en büyük müteahhide burayı peşkeş çekecektir, yazıklar olsun diyoruz. Sorunlara çare bulsunlar, emeklinin sorununa çare bulsunlar. Yani camiyle sadece Rize’nin değil, tüm Türkiye’nin gündemini değiştirmek istiyorlar. Yoksulluğu konuşturmayıp belediyelerin üzerinden yapıyorlar. Şimdi bir sigorta şeyleri çıkardılar. Bunlar zamanında yapılmadı mı? Türkiye'yi cahil, cehalet içerisinde olan bir yönetim yönetiyor."

"MİLLET NASIL DOLDURACAK?"

Harun Büyük, "Cami lazım neye göre lazım Rize'ye; millet dini öğrenmeyi öğrensin diye. Millet hep camiye mi gidecek, nasıl dolduracak? Şeyh Camisi yeterli değil, Sahil Camisi yeterli değil bence, onun projesi zaten doğru olmamış" dedi.

"ÜRETİCİNİN SIKINTISI GÜNDEME GELMEDİ"

Çay üreticisi Tahsin Kambur, "Cami bir müjde değil. Rize’de zaten bir cami var, sıkıntımız yok, sonuçta amaç gündem değiştirmektir. Yani Rize’de üreticinin çektiği sıkıntılar, geldiği günün bir gün öncesini Hemşin'de bir çay yanması oldu, üretici çayı yaktı. Kotanın o gün kalkacağını herkes beklerken tekrar 30 kilodan devam ettiğini, yani üreticinin sıkıntıları yine aynı şekilde devam ediyor. Çay konusuna Cumhurbaşkanı hiç değinmedi, kendi açıklamalarını yaptı, gitti o şekilde, bende gündem değiştirmekti" ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri