Erdoğan: Yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs dönüşü uçakta gazetecilere yaptığı açıklamada, yeni doğal gaz gemisinin Türkiye’ye 15-20 yıl hizmet vereceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs dönüşü uçakta gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı’nın Güney Kıbrıs’ın Yunanistan ile Larnaka kıyılarında bir deniz üssü kurma girişimlerine dair haberler hakkında yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Arıklı’nın “Güney Kıbrıs’ın Amerika ve AB ile deniz üssü kurma anlaşmaları yaptığı” şeklindeki iddialarına yanıt veren Erdoğan, “Biz KKTC’de askeri üslerden ziyade siyasi yatırımlar yapıyoruz. Şu anda Kuzey Kıbrıs Cumhurbaşkanlığı ve Parlamento Binası’nın inşaatı hızla devam ediyor. Bu projeler tamamlandığında, Kıbrıs’a olan katkımızı hem siyasi hem de tarihsel açıdan güçlendirmiş olacağız” dedi.

"GEMİ, 15-20 YIL SÜREYLE HİZMET VERECEK”

Erdoğan, Kıbrıs’ta yapılacak yatırımlar ve Türkiye’nin bölgesel stratejileri hakkında da bilgiler verdi. Erdoğan, “Kıbrıs’taki projelerimizin en geç kasım ayı ortasında tamamlanmasını öngörüyoruz. Ayrıca, yeni bir doğal gaz gemisi alıyoruz. Bu gemi Sakarya Gaz Sahası’ndaki gaz üretiminde kullanılacak.

300 metre uzunluğunda ve 58 metre genişliğinde olacak bu platform, 5 milyon hane halkına yetecek kadar doğal gaz üretebilecek kapasiteye sahip. Gemi, Türkiye’ye gelecek ve burada 15-20 yıl süreyle hizmet verecek” şeklinde konuştu.

Erdoğan, Türkiye’nin Kıbrıs’taki stratejisinin askeri üsler kurmak yerine siyasi ve ekonomik yatırımları artırmayı hedeflediğini belirterek, “Ada’nın huzuruna katkı sağlamayacak ve gerginlikleri artıracak adımlardan özenle kaçınmalıyız” dedi. Ayrıca, “Kıbrıs’ta yapılan binalar ve yatırımlar, adanın uluslararası alandaki konumunu güçlendirecek ve bölgesel enerji güvenliğine katkıda bulunacaktır” ifadesini kullandı.

Türkiye Haberleri