Erdoğan 'edepsizlik' demişti: Meclise ziyaretçi yasağı Resmi Gazete'de

TBMM, Erdoğan'ın kararıyla sokak hayvanlarına dair kanun teklifinin görüşmeleri sırasında yaşanan protestolar sonrası 26-29 Temmuz tarihlerinde ziyaretçi girişini yasakladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifinin görüşmeleri sırasında yaşanan protestoların ardından ziyaretçi girişini 26-29 Temmuz tarihleri arasında yasakladı.

TBMM Başkanlığı, bu kararın "gündemin yoğunluğu" ve milletvekillerinin Genel Kurul çalışmalarına daha etkin katılabilmeleri amacıyla alındığını duyurdu.

TBMM Genel Sekreterliği tarafından milletvekillerine iletilen duyuruda, dört gün süresince görevliler haricinde ziyaretçi ve araç girişinin yasaklanacağı belirtildi.

Bu adım, özellikle 17 Temmuz'da Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'nda görülen sokak köpeklerine ilişkin kanun teklifine yönelik protestoların ardından geldi. Protestolar sırasında TBMM koridorlarında yaşanan gerilim ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısındaki sert eleştirileri de gündeme damgasını vurmuştu.

Erdoğan, protestoları "edepsizlik" olarak nitelendirerek, Meclis koridorlarında yaşanan gerginliklerin tekrar yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini ifade etmişti. Erdoğan açıklamasında, "Birileri muhalefet vekillerin desteğiyle geliyor, daha doğrusu Meclis’e taşınıyor, Meclis koridorlarını işgal ediyor, utanmadan sıkılmadan Meclis çatısı altında milletvekillerine ‘katil’ diye bağırabiliyor" ifadelerine yer vermişti.

Türkiye Haberleri