Erdoğan da zamlara isyan etti… Ama bakın nasıl?

İktidar, ulaşım, eğitim, sağlık ve kira bedellerine kadar birçok kalemdeki maliyeti artıran elektriğe ve doğalgaza eylül ayı itibariyle dev zam yaptı. Ekonomik krizle alım gücü düşen yurttaşlar bu kışı daha da zor geçirecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bugün Cuma namazı çıkışı yaptığı konuşmada zamlara isyan etti. Ancak gündeminde ne yüksek enflasyon ne elektrik ne de doğalgaz zammı vardı.

Elektrik, doğalgaz ve akaryakıta gelen peş peşe zamlar, gıdadan ulaşıma kadar bütün temel ihtiyaçları etkiliyor. Bu zamlarla beraber fiyatlar el yakar hale gelirken vatandaşlar Eylül ayına da yine zam haberleriyle girdi.

Elektrik ve doğalgaza büyük zam

Son olarak sanayide kullanılan elektriğe yüzde 50, konutlarda kullanılan elektriğe yüzde 20 zam geldi. Konutlarda kullanılan doğalgaza ise yüzde 20.4, sanayi ve elektrik üretimi ile küçük ve orta işletmelerde kullanılan doğalgaza da yüzde 50 zam geldi.

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na zam tepkisi

Bugün Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın zamlara ilişkin olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki göstermesi ise dikkat çekti. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun KHK'lılarla igili sözleri nedeniyle vatandaşı kandırdığını savunurken su ve ulaşım ücretlerinin yükselmesini eleştirerek "Sen önce elindeki büyükşehir belediyelerinde vatandaşa verdiğin sözleri yerine getir" dedi.

Erdoğan, "Su paraları nasıl söz verilmişti. Şimdi su paraları nerelere indirildi? Öyle mi? Yoksa çıkarıldı. Şu anda vatandaş su paraları konusunda ciddi sıkıntılar içerisinde mi? İçerisinde. Ücretlerde, otobüs ücretlerinde vesaire sıkıntı içinde mi? İçinde. Bunların sözünü nasıl vermişlerdi seçim meydanlarında? Farklı vermişlerdi. Ama şimdi geldikleri yer neresi? Ortada" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun sözlerinin 2023 seçimlerine yönelik olduğunu söyleyen Erdoğan "Hepsi yalan" diye konuştu.

'Zammın sebebi değil sonucuyuz'

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ulaşıma gelen zamların akaryakıtın fiyatının artmasıyla ilgili olduğunu belirterek şu açıklamayı yapmıştı:

Bizim elimizde değil. Belediyeler, zam yapmanın sebebi olamaz. Biz sonucuz. Yani bu ülkede, enflasyonun artışının sebep belediye değildir. Bu ülkede akaryakıtın artışının sebebi belediye değildir.

Türkiye Haberleri