En fazla at ve eşek eti yedirilen iller belli oldu. Bakanlık yeni listeyi açıkladı

Taklit ve tağşiş gıdaları ifşa eden Bakanlık yeni listeyi yayımladı. Bakanlığın bugüne kadar duyurduğu listelerle en fazla at ve eşek eti yedirilen iller belli oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş gıdalar listesini genişletmeye devam ediyor. Gıda firmalarına yapılan denetimlerde ifşa edilen firmalara her geçen gün yenisi ekleniyor.

Son paylaşılan listelerde Türkiye genelinde 4 firmanın ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, 12 ilde at ve eşek eti satıldığı belirlendi.

BAKANLIK YENİ LİSTEYİ YAYIMLADI

Tarım ve Orman Bakanlığı, 2 Ekim’den itibaren düzenli olarak hileli gıdalar listesini duyuruyor. Son açıklamada, 3 işletmenin ürünlerinde domuz eti tespit edilirken, bazı ürünlerde at ve eşek etinin de tüketiciye satıldığı ortaya çıktı.

Listeye göre, Antalya’daki Merve Lokantası’nın tas kebabında, Fethiye’deki bir Çin restoranının dana kaburgasında ve Havran’lı Kasap markasıyla satılan dana sucukta domuz eti kullanıldığı belirlendi.

EN FAZLA AT VE EŞEK ETİ YEDİRİLEN İLLER BELLİ OLDU

Türkiye Gazetesi'nin haberine göre; bakanlık verilerinde, at ve eşek eti kullanımı skandalında Adana ve Sakarya ön plana çıktı. Adana’da 15, Sakarya’da 7 işletmenin bu yasa dışı faaliyetlere karıştığı belirlendi. Bu iki ili, 4’er işletmeyle Antalya, Mersin ve Manisa izledi.

Türkiye Haberleri