Emekliden zam isyanı: Kendisi tasarruf etsin

AKP iktidarının şaka gibi emekli zammına yurttaş tepki gösterdi. Bir emekli, "2 bin 500 liralık zam ekonomiyi çok bozar. Yani 14 tane uçak bozmuyor. Kendisi tasarruf etsin. Benim maaşımla Türkiye kalkınmaz" dedi.

AKP iktidarı ekonomi politikası ile yurttaşı ekonomik krize sürükledi. Yurttaş, bir kalıp beyaz peyniri bile alırken düşünür hale geldi.

"VEKİLLER ZAM ALMASIN"

Açlık Sınırı, asgari ücreti sollamışken emekli de 12 bin 500 liraya mahkum edildi. Emeklinin içler acısı haline bir yurttaş şöyle isyan etti:

"2 bin 500 liralık zam ekonomiyi çok bozar. Yani 14 tane uçak bozmuyor, 20 tane Mercedes söylemişler, her biri 20 milyon. Onlar bozmuyor da 2 bin 500 lira mı bozacak? Benden niye tasarruf ediyor ki, niye emekliden tasarruf ediyor ki? Kendisi tasarruf etsin. Meclistekiler tasarruf etsinler. Benim sırtımdan Türkiye'yi kalkındırmasın. Benim maaşımla Türkiye kalkınmaz. Kendisi tasarruf etsin, harcamalarını kıssın. Sarayda 10 bin kişi çalıştırmaya ne gerek var? Çankaya Köşkü'nün neyi vardı? Gitsin oraya. Orada günde 30 milyon para harcanıyor. Onu kessin. Vekillerin maaşlarına da zam olmasın. Bana soruyor mu? Seçilirken gelip benim ayağımı paspas yapıyor, seçildikten sonra kafasına göre zam yapıyor. Vekillerin hepsine diyorum; bana soruyor mu zam yaparken? Kendinize zam yaparken millete sorun. Zam almasınlar, vekiller de sürünsün. El insaf ya! Müslümanım diyorsun hiç olmazsa Kurban Bayramı'nda 15'er bin lira verseydiler de vatandaş birer keçi kesseydi. Emekli olan bir Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı her kimse, en yüksek emekli maaşı alan bir işçi 30 bin lira mı alıyor? Onlar da 60 bin lira alacak. Emeklilikten sonra onlar da sürünsün. Sıkıntıyı onlar da çeksin biz niye çekelim? Şu anda emeklinin geçinebileceği seviye 25-30 bin lira civarında. Ben vatandaşım, halkım, yerde sürünen bir insanım. Emekliyim, ikinci işe gidiyorum. 30 bin lira alsam niye çalışayım? 12 bin 500 lira alan adam ne yapsın? Ev sahibinin zam yapmasını durdur, fiyat artışlarını durdur ben zam istemiyorum. 2019 da aldığım alım gücüyle şu anda aldığım alım gücü bir değil"

Türkiye Haberleri