Elazığ'da Esnaf, Çocuğu Düşmekten Kurtardı

Elazığ'da 4 yaşlarındaki bir çocuğun pencere kenarına çıktığını gören esnaf, büyük bir facianın önüne geçti.

Elazığ'da yaşanan yürekleri ağıza getiren olay, bir çocuğun pencere kenarına çıkmasıyla başladı ve mahalle esnafının hızlı müdahalesiyle son buldu.

Olay, Yeni Mahalle Muammer Çorbacıoğlu Sokak'taki Özkanlar Apartmanı'nda gerçekleşti. 5 katlı apartmanın birinci katındaki dairede bulunan 4 yaşlarındaki bir çocuk, odada yalnız başına iken pencere kenarına çıktı.

Sabah saatlerinde, çocuğun tehlikeli bir durumda olduğunu fark eden mahalle esnafı hemen harekete geçti. Bir esnaf, çocuğun düşme riskine karşı çarşaf açarak önlem aldı ve diğer esnafla birlikte çocuğun annesine seslenmeye başladı. Aynı anda itfaiyeye de haber verildi.

Olayı anlatan esnaflardan Önder Bozkurt, "Sabah 7'de dükkanı açtık. Bir anda dışarıdan 'İçeriye gir' diye bağırışlar duyduk. Hemen dışarı çıktık ve pencerede çocuğu gördük. Panikle çarşafı bulduk ve çocuğun düşmemesi için önlem aldık. İçeridekilere seslendik fakat daire numarasını bilmiyorduk. Bir süre sonra çocuğun annesi olayı fark edip hemen içeriye girerek çocuğu camdan aldı. Sonunda rahat bir nefes aldık" dedi.

Türkiye Haberleri