Ekrem İmamoğlu Duyurdu: Halk Marketteki Yöresel Gıdalar İnternetten Satışa Çıktı! Nohut, Bulgur, Un, Bal, Zeytinyağı...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki İSYÖN AŞ tarafından kurulan İBB Halk Market, Türkiye'nin dört bir yanındaki üretici ve kadın kooperatiflerinin ürettiği yöresel ürünleri uygun fiyatlarla tüketicilere ulaştırmaya devam ediyor. Marketin internet sitesinden 800 ürüne ulaşılabildiği gibi aynı zamanda Beylikdüzü'nde açılan marketten gel al teslim hizmet de veriliyor.

İnternet sitesi üzerinden alışveriş imkanı sunan İBB Halk Market'te zeytinyağından balığa, peynirden kuruyemişe kadar 800'ün üzerinde ürün çeşidi bulunuyor. Bu ürünler arasında öne çıkan bazı yöresel lezzetler şunlardır:

  • Zeytinyağı: Aydın, Edremit, Ayvalık gibi zeytinciliğiyle meşhur bölgelerden gelen zeytinyağları
  • Balık: Karadeniz ve Ege Bölgesi'nden taze balıklar
  • Peynir: Ezine peyniri, tulum peyniri, kaşar peyniri gibi yöresel peynir çeşitleri
  • Kuruyemiş: Antep fıstığı, Gaziantep baklavasi, ceviz, badem gibi kuruyemişler
  • Reçel: Gül reçeli, incir reçeli, dut reçeli gibi ev yapımı reçeller

Teslimat Seçenekleri

Halk Market'ten yapılan alışverişleri dileyenler adrese teslim seçeneğiyle evlerinde rahatça alabiliyor. Diğer bir seçenek ise Beylikdüzü'nde bulunan İBB Halk Market Deposu'ndan "GEL-AL" seçeneğiyle ürünleri teslim almak.

Tüm Türkiye'den İlgi Görüyor

Halk Market'te satışa sunulan ürünler sadece İstanbul'dan değil, Türkiye'nin diğer illerinden de büyük ilgi görüyor. Son 1 yıl içerisinde en çok alışveriş yapan şehirler sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Eskişehir oldu.

İBB'den yapılan açıklamaya göre, Halk Market’te satışa sunulan ürünler, sadece İstanbul’dan değil diğer illerden de ilgi görüyor. Son 1 yıl içerisinde en çok alışveriş yapan şehirler; İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli ve Eskişehir oldu. Halk Market’te en çok satılan ürünler ise uygun fiyatlarıyla dikkat çeken palamut lakerda, İzmir tulum peyniri, çay ve zeytinyağı oldu.

Türkiye Haberleri