Ekonomi evlilikleri de vurdu!

Ekonomik kriz yaşanan son yıllarda evlilikler de payını aldı. Evli çiftlerin boşanma nedenlerinden biri de ekonomi oldu. Avukat Bülent Seçkin Düztaş: "Ekonomik kriz nedeniyle boşanmalarda artış yaşanıyor" açıklamasını yaptı.

Avukat Bülent Seçkin Düztaş, boşanma oranlarında son yıllarda büyük bir artış olduğunu ve bu artıştaki en büyük etmenin de ekonomik sıkıntılar olduğunu söyledi.

Ekonomik nedenlerin evlilikleri de etkilediğini aktaran Düztaş, şunları söyledi:

"KRİZ NEDENİYLE BOŞANMALARDA ARTIŞ YAŞANIYOR"

"Boşanmalarda müthiş derecede bir artış olduğu kesin. Ben 2000'li yılların başında Elazığ'da avukatlığa başladığımda boşanma davaları, almış olduğumuz davaların yüzde 10'u civarındaydı ama şimdi baktığımızda yaklaşık yüzde 50'sine yakını aile hukukundan kaynaklı davalar. Bu işteki sıkıntının temel sebebinin ekonomik şartlar olduğu açıkça belli. Toplum gelişirken, insanların kültür seviyesi artarken, eskisine göre kadınların hakları artarken, boşanma davalarının artmasının başka bir açıklanacak sebebi yok, öyle görünüyor çünkü ekonomik kriz ister istemez etkiliyor. Mesela bazı olaylar vardır ki toplumun demografik yapısını çok değiştirir.

"TERS ETKİ YAPIYOR"

Örneğin depremlerden sonra deprem yerlerinde büyük bir nüfus artışı olduğu görülmüştür veya savaş bölgelerinde savaş sonrasında nüfusun çok arttığı tespit edilmiş. Bunun gibi ekonomik olarak insanların hayatı çok kötü duruma geldiği zaman tam ters etki yapar.

Ekonomik olarak iki çocuğa bakacak olan birinin artık bir çocuğa bakabileceği veya evlilik birliğini sağlarken ekonomik krizden sonra evliliklerin kurulmasındaki zorluklar ortaya çıkacakken, devam eden evliliklerde artık ekstradan bir ev kurma düğün gibi masraflar olmamasına rağmen, ekonomik krizin bunlara da çok etkilediği görülüyor.

Türkiye Haberleri