Eğitim Öğretim dönemi yarın başlıyor: Depremzede çocuklar mağdur

"CHP'li Gamze Akkuş İlgezdi, deprem bölgesindeki eğitim faaliyetlerinin sorumsuz yöneticiler nedeniyle zorluklarla başlayacağını açıkladı. İlgezdi, bölgede eğitim altyapısının yetersiz kaldığını ve acil önlemler alınmadığını vurguladı."

2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesi deprem bölgesindeki eğitim durumu hakkında yazılı açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, depremin ardından yıkılan ve ağır hasarlı okullarda eğitim veren öğretmenlerin ve öğrencilerin başka okullara nakledildiğini ve bunun sonucunda ikili eğitim faaliyeti yaşandığını ifade etti. Bu durumun öğrenci ve öğretmenlerin eğitim sürecini olumsuz etkilediğini vurguladı.

Eğitim-İş Sendikası’nın 18 Eylül 2023’te yayımladığı rapora göre, 11 ilde 11 bin 699 eğitim kurumu depremin etkisine maruz kaldı ve neredeyse 4 milyon 100 bin öğrenci ile 226 bin 593 eğitimci etkilendi. İlgezdi, öğrencilerin konteyner okullara bile muhtaç durumda olduklarını belirtti. Özellikle Kahramanmaraş’ta 10 konteyner okulda 142 derslik olduğu ve bu okullarda 4 bin 562 öğrencinin eğitim aldığı bilgisi verildi. Ayrıca, 25 konteyner kentte 3 bin 361 öğrencinin kendi imkanlarıyla eğitim gördüğü ifade edildi.

İlgezdi, "Deprem bölgesinde hayat normale döndü algısı büyük bir yalan" diyerek, yapılması planlanan okullar için ihale açılmadığını ve eğitim materyallerinin eksik olduğunu belirtti. Akıllı tahtadan ders araç gereçlerine, bilgisayarlardan internete kadar hiçbir şeyin bulunmadığını vurgulayan İlgezdi, Türkiye’nin 100. yılında eğitimde kara tahtayla ders yapıldığını ifade etti. Ayrıca, hükümetin vergi kaçakçılarına ve sermaye sahiplerine harcamalar yaparken, öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarına yönelik harcama yapılmadığını eleştirdi.

Son olarak, İlgezdi, "Eğitim materyallerinin olmaması, öğrencilerin öğrenme sürecine vurulan bir darbedir. Deprem bölgesinde yeterli konteyner okul bile yok, eğitim için gerekli materyaller eksik. AKP iktidarında vicdan da yok" dedi.

Türkiye Haberleri