Efsanevi tabloyu ünlü Türk iş insanı Halit Cıngıllıoğlu satın aldı

2000 krizi sırasında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından bankasına el konulan ünlü Türk iş insanı ve koleksiyoner Halit Cıngıllıoğlu, dünya sanat çevrelerinde ses getiren bir satın almaya imza attı.

Türk iş insanı Halit Cıngıllıoğlu, sanat dünyasında ses getiren bir satın almayla Francis Bacon’ın ünlü eseri "Portrait of George Dyer Crouching"i 24 milyon dolara koleksiyonuna kattı. Eser, New York'ta Sotheby’s tarafından gerçekleştirilen müzayedede açık artırmaya çıkarıldı ve ek ücretlerle birlikte toplamda 27,7 milyon dolara satıldı.

Cıngıllıoğlu'nun satın aldığı bu tablo, Bacon'ın 1966'da Paris'teki Galerie Maeght'te ilk kez sergilenen eserlerinden biri. Sotheby’s müzayedesinde satışa çıkarılan tablonun değeri 30 ila 50 milyon dolar arasında tahmin ediliyordu. Açık artırma, Oliver Barker tarafından 22 milyon dolardan başlatıldı ve 24,5 milyon dolarlık teklifle sona erdi. Ek ücretlerle birlikte satışın toplam bedeli 27,7 milyon dolara ulaştı.

1954 yılında Kayseri’de doğan Halit Cıngıllıoğlu, babasından devraldığı Demirbank’ın eski sahibiydi. 2000 yılındaki ekonomik kriz sırasında BDDK'nın Demirbank’a el koyması sonrası Cıngıllıoğlu, Danıştay’da dava açtı ve karar lehine sonuçlandı. Bankacılık faaliyetlerine ise yurt dışında devam eden iş insanı, Hollanda, Almanya, Belçika, Makedonya ve Kırgızistan’da merkezleri bulunan Demirhalk Bank ile çalışmalarını sürdürüyor. Cıngıllıoğlu ayrıca inşaat, gayrimenkul ve enerji sektörlerinde de yatırımlara sahip.

Türkiye Haberleri