Edebiyat dünyası yasta: Ferit Edgü hayatını kaybetti!

Yazar Ferit Edgü 88 yaşında hayatını kaybetti. 88 yaşındaki edebiyatçı Edgü'nün hayatını kaybettiğini yazar Metin Celal duyurdu.

Edebiyatçı Ferit Edgü 88 yaşında hayatını kaybetti.

Edgü'nün hayatını kaybettiğini yazar Metin Celal duyurdu.

Celal, "Çağdaş Türk Edebiyatının Büyük ustalarından FERİT EDGÜ VEFAT ETMİŞ. Ailesine, okurlarına, dostlarına başsağlığı diliyorum" sözleriyle duyurdu.

FERTİ EDGÜ KİMDİR?

Edgü, 24 Şubat 1936 gününde İstanbul'da doğdu. Şiir, öykü, roman, oyun, deneme, biyografi, eleştiri ve aforizma gibi türlerde eserleri bulunuyordu. İstanbul Güzel Sanatlar Akademisi Resim Bölümü son sınıf öğrencisiyken gittiği Paris’te Academie Feu’da altı yıl seramik öğrenimi gördü.

Sorbonne’da felsefe, Louvre’da sanat tarihi kurslarına devam etti (1958-64). Kendisine O (Hakkari’de Bir Mevsim) adlı eserini yazdıracak askerliğini Hakkari’nin bir köyünde ve Beypazarı’nda yaptıktan sonra bir yıl daha Paris’te kaldı.

Bir yıl sonra İstanbul’a dönerek bir süre İstanbul Manajansta metin yazarı olarak çalıştı. Kendi kurduğu DATA Reklam Şirketini, 1977’den sonra Ada Yayınlarını ve Narmanlı Yurdundaki Bedri Rahmi Sanat Galerisini yönetti.

Türkiye Haberleri