Makroud el louse CEZAYİR
Listenin birinci sırasındaki lezzet Cezayir'de yapılan bir tür kurabiye. Makroud el louse, badem, yumurta, şeker ve portakal çiçeği suyu aromasından oluşan unsuz Cezayir kurabiye
Pastel de nata PORTEKİZ
Pastel de nata, dünya çapında popüler olan geleneksel bir Portekiz yumurtalı muhallebi tartıdır.
Pastel de Belém PORTEKİZ
Pastel de Belém, geleneksel bir Portekiz yumurtalı muhallebi tartıdır
Petticoat Tails İSKOÇYA
Bu tatlı, tereyağlı kurabiye bisküvilerine özellikle düşkün olduğu söylenen İskoç Kraliçesi Mary'ninki de dahil olmak üzere, 16. yüzyıldan kalma özenle hazırlanmış jüponlar için kullanılan kumaş parçalarına benzeyerek kendine özgü adını ve ayırt edici şeklini kazandı.
Kaymaklı Dondurma İNGİLTERE
Kaymaklı dondurma, Birleşik Krallık'ta marketlerde de bulunsa da, Cornwall ile ilişkilendirilen geleneksel bir İngiliz dondurmasıdır.
Maraş Dondurması TÜRKİYE
Listenin 9. sırasında bulunuyor.