Dünyanın En İyi Salataları Listesine 5 Türk Lezzet Katıldı! Bu Salata Her Yörede Yapılsa da En Güzeli Hatay'da Yapılıyor
TasteAtlas, dünya salatalarını sıraladı! Türkiye'den 5 lezzet listeye girdi. Kısır 13. sırada yer aldı. Çoban salatası, cacık, roka salatası ve patlıcan salatası listedeki yerini aldı.
111
Som Tam (Yeşil Papaya Salatası) - Tayland: İnce yeşil papaya şeritleri, kavrulmuş yer fıstığı, yeşil fasulye, domates, sarımsak, kırmızı biber, balık sosu, kurutulmuş karides, palmiye şekeri ve limonla keskin bir sos ile hazırlanan bir slaata.
211
Fattoush (Fettuş) - Lübnan: Geleneksel lavaş parçalarının üzerine marul, turp, çıtır salatalık, domates, biber ve soğan gibi sebzelerle hazırlanır.
311
Caprese - İtalya: Taze mozzarella peyniri, domates ve fesleğenle hazırlanıp tuz ve zeytinyağı ile tatlandırılır. Caprese, İtalyan mutfağının vazgeçilmez bir klasiğidir.
411
Ovcharska - Bulgaristan: Mantar, yumurta ve jambonla hazırlanan Ovcharska bitkisel yağla karıştırılır. Özellikle yaz aylarında tercih edilir.
511
Smacked Cucumber (Pai Huang Gua) - Çin: Salatalık, sarımsak, susam yağı, siyah sirke ve soya sosu ile hazırlanan Pai Huang Gua Tibet mutfağı başta olmak üzere popüler bir Asya lezzetidir.
611
Şopska - Bulgaristan: Doğranmış domates, salatalık, soğan, közlenmiş veya çiğ biber ve Bulgar peynirinden oluşan Şopska salatası Bulgaristan'ın ulusal yemeklerinden biridir.
711
Horiatiki - Yunanistan: Domates, dilimlenmiş kırmızı soğan, iri dilimlenmiş salatalık, zeytin, beyaz peynir, kekik, tuz, karabiber ve isteğe bağlı sos kullanılarak hazırlanır.
811
Houria - Tunus: Havuç, harissa, sirke, sarımsak, kimyon tohumu ve zeytinyağından oluşur. Haşlanmış yumurta, beyaz peynir, kişniş ve zeytin gibi çeşitli malzemelerle zenginleştirilerek servis edilir.
911
Mechouia - Tunus: Izgarada pişirilmiş soğan, biber, domates ve sarımsak ile hazılranır ve üzerine zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiber ilave edilerek sunulur.
1011
Dakos - Yunanistan: Girit'e özgü Dakos salatası kurutulmuş ekmek veya arpa peksimeti üzerine myzithra peyniri, domates, zeytin, kapari ve zeytinyağıyla hazırlanır.
1111
Türkiye'den de lezzetlerin yer aldığı listede, günlerin olmazsa olmazı kısır 13. sırada, piyaz 17. Sırada yer aldı. Zeytin piyazı 31. sırada yer alırken, semizotu salatası 36. sırada ve patlıcan salatası 38. sırada yer aldı. Listenin 71. sırasında ise çoban salatası yer aldı.