Dünyanın dört bir yanından Manisa'ya geldiler

Dünyanın dört bir yanından halk dansları toplulukları, Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nde bir araya geldi.

UNESCO’nun Dünya Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi’nde yer alan ve bu yıl 485’incisi düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, dünyanın dört bir yanından Manisa’ya gelen halk dansları topluluklarına ev sahipliği yapıyor.

Törende konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, festivallerin kentlerin kültürel belleğini yaşatmanın yanı sıra farklı ülkelerden ve kültürlerden insanları bir araya getiren önemli köprüler olduğunu belirtti.

"AZERBAYCAN’DAN BULGARİSTAN’A, ROMANYA’DAN ENDONEZYA’YA KADAR "

Zeyrek, “Manisa’mız da tarih boyunca bu köprülerin kurulduğu, farklılıkların zenginlik olarak kabul edildiği, hoşgörünün, bir arada yaşamanın ve kardeşliğin kenti olmuştur. Bu yıl da Azerbaycan’dan Bulgaristan’a, Romanya’dan Endonezya’ya kadar dünyanın dört bir yanından birçok ülkenin değerli halk dansları topluluklarını ağırlıyoruz. Sizleri burada görmekten, Manisa’mızda misafir etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Burada sadece dans etmiyor, şarkılar söylemiyor; aynı zamanda kültürlerimizi, dostluklarımızı ve ortak duygularımızı paylaşıyoruz” dedi.

​​​​​​​

"FAHRİ TURİZM ELÇİLERİ OLARAK İLAN ETMEK İSTİYORUM"

Halk danslarının her bir toplum kimliğini, tarihini ve yaşanmışlıklarını yansıtan çok güçlü bir anlatım biçimi olduğunu dile getiren Zeyrek, şöyle devam etti:

“Sizler, bu anlatımı sahneye taşıyarak bizlere unutulmaz anlar yaşatıyorsunuz. Her biriniz, buraya yalnızca kendi kültürünüzü tanıtmak için değil, aynı zamanda Manisa’mızın gönlünde de kalıcı izler bırakmak için geldiniz. Sizlerin dostluğu, renkli kültürleri ve içtenliğiyle şehrimiz zenginleşti, güzelleşti. Bu nedenle, siz değerli misafirlerimizi Manisa’mızın fahri turizm elçileri olarak ilan etmek istiyorum. Eminim ki Manisa’mızın eşsiz doğasını, köklü tarihini, bereketli topraklarını ve misafirperver insanlarını ülkelerinize döndüğünüzde en güzel şekilde anlatacak; bu güzel şehirden unutulmaz anılarla ayrılacaksınız. Bu şehir sadece tarih ve kültür değil aynı zamanda dostluk, barış ve kardeşlik demektir. Sizleri burada ağırlamaktan her zaman büyük bir memnuniyet duyacağız.”

Türkiye Haberleri