Dünya iklim zirvesinde Türkiye'yi Engin Alan Düzyatan temsil edecek

Azerbaycan'ın Bakü şehrinde gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı'nda Türkiye'yi Engin Altan Düzyatan temsil edecek.

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi'nin 29'uncu oturumu Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de gerçekleştirilecek. 11-24 Kasım 2024 tarihlerinde yapılacak olan zirveye her ülkeden bir sürü bilim insanı ve politikacı katılacak.

TÜRKİYE'DEN ENGİN ALTAN DÜZYATAN GİDİYOR

Bahse konu toplantıya Türkiye'yi temsilen katılacak olan isim ise belli oldu. TRT'nin alternatif tarih anlatısı yazdığı tarih dizilerinde oynayan Engin Altan Düzyatan'ın katılacağı öğrenildi. Gündeme bomba gibi düşen gelişmenin ardından sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

LEVENT KURNAZ İSYAN ETTİ

İklim konusunda çalışmalar yapan Prof.Dr. Levent Kurnaz bu gelişmeye adeta isyan etti. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Bu iklim değişikliği politikası bağlamında yaptığımız en büyük hatalardan biridir. Tüm paydaşlar senelerce bunu aleyhimize kullanacak. Engin Altan Düzyatan dünyanın önde gelen 20 iklimden ve politikadan anlayan uzmanıyla bir masada oturup geleceği belirleyecek. Bunu hak etmedik."

BİR EĞİTİMİ VAR MI?

Sosyal medyada tepki gösteren isimlerden biri de Özgür Demirtaş oldu. Çok net bir sorum var diyerek tepki gösteren Demirtaş şu ifadeleri kullandı:

"Çok NET bir sorum var:

Engin Altan Düzyatan’nın, iklim değişikliği hakkında:

1) Bir eğitimi var mı?
2) Bir uzmanlığı var mı?
3) Bir liyakati var mı?

Neden ülkemizin bu alandaki bir uzmanı bizi temsil etmiyor da, dizilerde padişah canlandıran Aktör temsil ediyor?"

Türkiye Haberleri