Duhoklu iş insanı kalbinden bıçaklanarak katledildi

45 yaşındaki Hakim Lokman, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Ailesi, telefonda Kürtçe konuştuğu için 10-12 kişilik bir grubun saldırısına uğradığını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi vatandaşı üç çocuk babası 45 yaşındaki Hakim Lokman, İstanbul’un Aksaray ilçesinde 10-12 kişilik bir grup tarafından dövülüp ardından kalbinden bıçaklanarak öldürüldü.

Duhok kentinin Şêxan ilçesinin Kelekçi bölgesine kayıtlı Lokman, İstanbul’a Dubai’den gelmişti ve sadece üç günlüğüne şehirde bulunuyordu. Araba galerisi işleten Lokman, İstanbul’da geçirdiği bu kısa süre içinde iddialara göre ırkçı saldırı sonucu öldürüldü. Lokman’ın yakınları, olayın detaylarını araştırmak ve cenazesini almak için İstanbul’a hareket etti.

Rûdaw’a konuşan Hakim Lokman’ın kuzeni Ekrem Nesrullah, Lokman’ın Kürtçe konuştuğu için saldırıya uğradığını, Lokman’ın yanında bulunan iki kişinin de yaralandığını belirtti.

"KÜRTÇE KONUŞTUĞU İÇİN OLUYOR"

Saldırıya uğrayan iki kişinin Türkiye'de gözaltına tutulduğunu belirten Nesrullah, canlı yayına şunları aktardı:

"Üç günlüğüne otel odası rezervasyonu yapıyor. Otelden çıkıyor, saat 01:30’da bir şey yemek için kafeteryaya gidiyor. Amcasının oğluyla konuşuyor, İngiltere’deki kuzeniyle telefonda Kürtçe konuşuyor. 10-12 kişilik bir grup bunun Kürt olduğunu anlıyor. Bıçağı alıyor, kalbine saplıyor. Hastaneye ulaştırılmadan ölüyor. Kürtçe konuştuğu için oluyor. Grup küfrediyor, Hakim de Türkçe biliyor, kabul etmiyor, karşılık veriyor. Sonrasında bıçağı saplıyorlar. Yanındaki iki kişi de gözaltında şu an. Saldırganlardan kimse gözaltına alınmadı."

Olayın ardından Türkiye emniyet ve adli makamlarından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Türkiye Haberleri