Düğün Günü Yeğenini Öldürmüştü! İstenen Ceza Belli Oldu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düğün sırasında yeğenini öldüren sanığa istenen ceza belli oldu. Sanığın 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık M.Ç. (64), taraf avukatları ve maktul Hakan Aydın'ın yakınları hazır bulundu. Duruşmada, Cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

SAVCI İNDİRİM İSTEDİ

Savcı, dijital materyal inceleme raporuna dayanarak, maktulün sanığa hakaret ve tehdit içeren mesajlar gönderdiğini belirtti. Olay günü, maktul Hakan Aydın'ın sanığın bulunduğu masaya gelerek tartışma çıkardığı ve bu esnada M.Ç.'nin ruhsatsız tabancayla ateş ederek maktulü öldürdüğü ifade edildi. Savcı, maktulün davranışlarının haksız tahrik oluşturduğunu ve bu nedenle sanık hakkında asgari oranda indirim yapılması gerektiğini belirtti.

Cumhuriyet savcısı, sanık M.Ç.'nin "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar, "Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan ise 1 yıldan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Maktulün eşi İlknur Aydın, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Sanık M.Ç., savunmasında istenen cezayı hak etmediğini belirterek, mahkemenin vicdanına güvendiğini ifade etti. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Türkiye Haberleri