Doktorlar şoke oldu! 3 yıl nefes borusundaki karpuz çekirdeğiyle yaşadı

İstanbul'da Maryam Majzoub’un oğlu Abdullah, bir yaşındayken öksürük nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Üç yıl boyunca zatürre ve astım tedavisi gören Abdullah'ın nefes borusunda karpuz çekirdeği kaldığı öğrenildi.

İstanbul Bağcılar’da yaşayan Maryam Majzoub’un dört yaşındaki oğlu Abdullah, bir yaşındayken karpuz yedikten sonra öksürmeye başladı ve hastaneye kaldırıldı.

DEFALARCA ZATÜRRE TEDAVİSİ GÖRDÜ

İlk tetkiklerde sorun bulunmadı ve üst solunum yolu enfeksiyonu düşünülerek taburcu edildi. Ancak Abdullah sık sık hastalanmaya başladı ve defalarca zatürre tedavisi gördü.

ZATÜRRE BİTTİ ASTIMA BAŞLADILAR

Nefes darlığı nedeniyle alerjik astım tedavisi uygulandı. Geçen günlerde nefes darlığı yeniden nüksedince Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne başvurdular.

Tomografi sonucunda Abdullah’ın nefes borusunda yıllar önce karpuz çekirdeği kaçtığı anlaşıldı. 3 yıl boyunca çekirdek ile yaşayan Abdullah, bronkoskopi ile ameliyata gerek kalmadan sağlığına kavuştu.

Çocuk Cerrahi Kliniği’nden Opr. Dr. Mehmet Çakmak, hastanın hikayesini tekrar dinlediklerinde şikayetlerin bir yaşında karpuz çekirdeği yutmasıyla başladığını öğrendiklerini belirtti.

Dr. Çakmak, bu kadar uzun süre nefes borusunda yabancı cisim kalmasının nadir görüldüğünü ve vücudun normalde yabancı cismi mukoza tabakasının altına gömdüğünü açıkladı.

Çocuk Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Eres, çocuklarda yabancı cisim kaçmasının genellikle fındık, fıstık gibi yiyeceklerle veya küçük oyuncak parçalarıyla oluştuğunu, ciddi solunum sıkıntılarına yol açabildiğini belirtti.

Abdullah’ın 3 yıl boyunca bu durumu yaşaması ve ameliyatsız tedavi edilebilmesi, doktorları şaşkına çevirdi. Doktorlar, tıp literatüründe ameliyatsız bir şekilde cisim çıkartma imkanının çok ender olduğunu söyledi.

Türkiye Haberleri