Doktor, 16 yaşındaki çocuğa kürtaj yaptı ne polise ne savcıya haber verdi!

İstanbul Bakırköy’deki kliniğinde 16 yaşındaki çocuğa kürtaj yapan doktora dava açıldı. Doktora yönelik suçlama, hamile kalan 18 yaşından küçük çocukla ilgili polis veya savcılığa bilgi vermemesi. Çocuğu hamile bırakan 26 yaşındaki Hamdican T. ile anne ve babası da hakkında dava açılan isimler arasında. T.’nin anne ve babası, 600 liralık kürtaj parasını oğullarına vermekle suçlanıyor.

Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya göre, H. S. D. isimli kız çocuğu, bir süre görüştüğü Hamdican T.’den (26) hamile kaldı. Henüz lise çağında olan 16 yaşındaki çocuk, başındaki felaketi annesi ile paylaştı. Okuma hayali kuran H. S. D., gebeliği sonlandırma kararı verdi.
İfadelere göre, H. S. D. kendi yaptığı araştırmalar sonrası Bakırköy’de kliniği bulunan Jinekolog Op. Dr. Turgay K. ile temasa geçti. H. S. D., hamile kaldığı Hamdican T. ile birlikte kliniğe gitti. Yapılan muayene sonrası 5 haftalık gebelik sonlandırıldı.

18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLDUĞUNU GÖRDÜM

Ancak durumun ortaya çıkması üzerine, kürtaj işlemini yapan doktor dahil 4 kişi hakkında dava açıldı. Jinekolog Op. Dr. Turgay K., mahkemede yaptığı savunmada “Mağdurun isteğini dinledim. Kimliğini kontrol ettiğimde 18 yaşından küçük olduğunu gördüm. Gebelik sonlandırma işlemi için veli izni olması gerektiğini kendisine izah ettim. Bunun üzerine yanından bir kâğıt çıkardı ve annesinin kimlik fotokopisi ve işleme rızasının olduğuna dair el yazısı ile yazılmış bir kâğıdı bana verdi” dedi. Doktor K., duruşmada sorulan bir soru üzerine ise “Kürtaj yasasında veli izninin yeterli görülmesi nedeniyle ayrıca cinsel ilişkiye girilmesinin bildirilmesi gereken bir suç olduğunu değerlendirmedim ve düşünmedim” yanıtını verdi.

‘AİLEME BUNU ANLATAMAM’ DEDİ

H. S. D.’yi hamile bırakan Hamdican T. ise yaptığı savunmada, “Mağdure ile duygusal birlikteliğimiz ve sonrasında gebe kaldı. Yaşının küçük olduğunu ve okumak istediğini, ailesine gebelik durumunu izah edemeyeceğini söyleyerek gebeliğini sonlandırmak istedi” diye konuştu.

ÇOCUĞA YAPTIĞI TEKLİF: AİLENDEN İSTEYELİM

Hamdican T., gebelik sonlandırma işlemi için doktora verdikleri 600 lirayı ise anne ve babasından istediğini kaydetti. Hakkında dava açılan baba Alkan T. (52) ise savunmasında, H. S. D.’yi, gebeliği sonlandırmaması için ikna etmeye çalıştığını belirterek şu ifadeleri kullandığını söyledi: “Kızım ben seni ailenden isteyeyim. çocuk aldırma işine girmeyin" dedim, çocuğun alınmasını kalben ben istemedim” dedi.

PARAYI İSTEYİNCE HABERİM OLDU

Anne Nursel T. ise verdiği ifadede “Ben, oğlum Hamdican'ın 600 TL gebeliğin sonlandırılması için para istemesiyle mağdurenin gebe olduğunu öğrendim. Bunu eşimle paylaştım, eşim de ailesi ile görüşelim kızı isteyelim şeklinde görüştü, ben de mağdureye ‘kızım seni isteyelim, evlendirelim’, dedik” ifadelerini kullandı. Davanın bir sonraki duruşması önümüzdeki ocak ayında görülecek.

Türkiye Haberleri