Diyarbakır'da 'Buraya Açık Kadınlar Geliyor' Diyerek Kafeyi Bombaladılar

Saldırıya uğrayan kafelerden biri, öldürülen eski Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi'ye ait.

Diyarbakır'da son bir haftadır meydana gelen saldırılar dikkat çekici boyutlara ulaştı.

Diyarbakır’da son olarak, biri Türkan Elçi'ye ait iki kafeye bombalı silahlı saldırı düzenlendi.

Medyascope Diyarbakır Temsilcisi Ferit Aslan bölgeden son durumu aktardı:

Dün akşam Merkez Sur ilçesinde birbirine yakın iki kafe, biri Türkan Elçi'ye ait. Bir kişi öğle saatlerinde kafeye gidiyor ve tehdit savuruyor. Buraya açık kıyafetli kadınlar geliyor, gelmesinler, bu sokaktan geçmesinler diyerek tehditlerde bulunuyor. Dün gece saatlerinde ise herd iki kafeye de önce ses bombası atılıyor, daha sonra silah sıkılıyor. O saatlerde kimsenin olmaması can kaybını önlüyor.

Emniyet geçen hafta 6 kişilik bir grubu yakalamıştı. Son bir haftadır Bağlar ve Sur'da ortaya çıkan ortaya çıkan Selefi gruplar esnafı tehdit ediyor. İsrail'i protesto amaçlı, HÜDA-PAR'a yakın gruplar eylem düzenlemişti. Ancak son olaylar silahlı ve bombalı.

Bir gün önce kafe sahipleri kendilerine yapılan tehditleri bildirdiklerini ancak işlem yapılmadığını ifade ediyorlar."

İKİ KAFEYE SALDIRI DÜZENLENDİ

Diyarbakır'da saldırganlar, dün gece, CHP İstanbul Milletvekili Türkan Elçi'ye ait 'Karga' kafe ile yanındaki 'Hevş' isimli kafeyi hedef aldı.

Her iki kafe de ses bombası ve silahlarla saldırıya uğradı.

Güneydoğu Ekspres'te yer alan habere göre, yaşanan saldırıda yaralanan ya da hayatını kaybeden olmadı. Kafe sahiplerinin ise saldırı öncesi tehdit edildikleri öğrenildi. Hevş kafenin sahibi Bahoz Damlayıcı tehdit aldığını belirterek durumu polise bildirdiğini ancak herhangi bir tedbir alınmadığını söyledi.

Saldırı sonrası polisler olay yerinde incelemelerde bulundu.

Konuya dair açıklama yapan illüzyoncu Hassan Asoiaf, "Diyarbakır'da bir marka çıkarmak için 'Sihirbazın Mekanı' kafe açtık fakat siz büyücüsünüz dediler, geldiler ve gittiler tehdit ettiler. Ben Müslümanım dedim el çabukluğu ile illüzyon gösterisi yapıyorum, anlamadılar ve bir grup emeklerle açtığımız kafemizi taradılar" dedi. Hasan Asoiaf, bu olaydan sonra 1 milyon TL’lik yatırımını geride bırakarak kenti terk etmek zorunda kaldı.

NE OLMUŞTU?

11 Haziran'da özel bir dans okulunun bir parkta düzenlediği gösteriye katılanlar, tekbir getiren 50 kişilik bir grubun saldırısına uğradı. Yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Bir hafta sonra Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde bulunan Doğa Evleri sitesinde bir grup erkek, havuza giren site sakini kadınlara hakaret ederek, saldırıda bulundu. Grupta yer alan birisi, "Sizin ağa babalarınızı öldürmüşüz daha mezarları belli değil, siz kimle konuşuyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri