Diyarbakır'da kaybolan kızın annesi yürekleri dağladı: Kızımı istiyorum

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, kızının bulunması için yardım çağrısında bulundu. Son olarak öğle saatlerinde evde görülen Narin’in, Kur'an kursuna geç kalmaktan endişelendiği belirtilirken, Güran, “Kimse kızımı bulup bana getirsin” dedi.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, Kur'an kursundan ayrıldıktan sonra kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, endişeli bir şekilde kızının bulunmasını istedi. Yüksel Güran, kızının evde son olarak öğlen saatlerinde görüldüğünü belirterek, “Kızım saat 13.00’te evdeydi, yemeğini yemişti. Kur'an kursuna geç kalmaktan endişeliydi ve 'Anne, dörde kadar ders var, yalvarıyorum beni çağırma' dedi. Sonrasında kendisinden haber alamadım. Kimse kızımı bulup bana getirsin” diye konuştu.

23 NİSAN GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Bu arada, Narin Güran'ın yaklaşık bir ay önce bir yakınının düğününde dans ettiği ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yumurta yarışı yaptığı görüntüler paylaşıldı.

SEZGİN TANRIKULU ARAMA ÇALIŞMALARINA KATILDI

CHP Diyarbakır Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkan Vekili Sezgin Tanrıkulu, Narin Güran için sürdürülen arama çalışmalarını takip etti.

Narin için kapsamlı bir arama çalışmasının yapıldığını söyleyen Tanrıkulu, şu açıklamayı yaptı:

"8 yaşındaki kızımız Narin'in kaybolduğu Tavşantepe köyündeyim. 2 gün önce köyde Kur'an kursuna giden Narin'den 15.20'de kurstan çıktıktan sonra bir daha haber alınamıyor. Annesi, Kur'an kursundan sonra arkadaşlarıyla oynadığını düşünerek başta merak etmiyor ancak 2 saat sonra gelmeyince telaşlanıp arkadaşlarına ve amcasının çocuklarına soruyor; onlar da eve gittiğini söylüyorlar. Ancak eve de gitmediği için o saatten sonra güvenlik güçlerine haber veriyorlar. 48 saattir burada etkin bir araştırma yapılıyor gerçekten. AFAD ekipleri, jandarma, Kayapınar ve Kulp Belediyelerinin arama tarama ekipleri sahada, yan taraftaki mısır tarlasında, su kanalında ve gidebileceği bütün istikametlerde çalışmalarını sürdürüyor. Güvenlik güçlerinin, gönüllülerin araması konusunda herhangi bir eksiklik yok. Kamera sistemleri var. Havaalanına bitişik bir köy olduğu için de güvenlik kameralarının bulunduğu ifade ediliyor. Diyarbakır Valisi de bu alana geldi. Jandarma ekipleri etkin bir araştırma yapıyor. Sağ olarak bulunması noktasında hepimizin beklentisi var. Yakınlarının büyük üzüntüsü var. Burada olmaya ve bu etkin aramanın devam etmesi konusunda da çaba içerisinde olmaya devam edeceğiz. Bir kez daha çaba içerisinde olan herkese teşekkür ediyorum. Tek temennimiz bir an evvel sağ olarak küçük çocuğumuzun bulunması” dedi.

Türkiye Haberleri