Diyarbakır'da Çetelere Karşı 'KULE' Operasyonu

Diyarbakır'da motosiklet kiralayarak iş yerlerine silahlı saldırı düzenleyen çeteye yönelik düzenlenen 'Kule' adlı operasyonda, 6 şüpheli gözaltına alındı.

İl Emniyeti bağlı ekipleri çeşitli tarihlerde gerçekleştirilen iş yeri kurşunlama ve silahlı yaralama olaylarına dair kapsamlı bir çalışma başlattı. Kamera görüntülerini de inceleyen polis, çete üyelerinin motosiklet kiralayarak farklı renklerde folyo ile kapladıkları plakalarını söktüklerini ortaya çıkardı. Çeteye karşı 'Kule' adı verilen bir operasyon düzelendi.

Operasyonda 6 şüpheli gözaltına alınırken, yapılan aramalarda suçta kullanılan ruhsatsız tabanca ve tüfekler ele geçirildi. Tabancalar, kriminal polis laboratuvarına gönderilerek balistik inceleme yapılacak. Bu inceleme sonucunda, silahların karıştığı diğer olaylar da tespit edilecek.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Ayrıca, şüphelilerden V.D.F.'nin olayda kullandığı ve farklı renk folyo ile kamufle ettiği motosikletle Asayiş Şube Müdürlüğü önünden geçtiği anlar güvenlik kameralarına yansıdı.

Türkiye Haberleri