Dilruba ilk kez HALK TV'YE konuştu. Söylediklerimin arkasındayım!

18 gün önce tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu, tahliye edildikten sonra ilk kez HALK TV'ye konuştu. Dün akşam saatlerinde tahliye edilen Kayserilioğlu, tutuklu kaldığı günlerin ardından Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol'a konuştu. Kayserilioğlı "Eleştiri herkesin hakkıdır. Yanlışa yanlış doğruya doğru diyeceğiz. Bu bir suç teşkil etmemeli. Söylediklerimin arkasındayım" ifadelerini kullandı.

İzmir'de sokak röportajının ardından kullandığı ifadeler nedeniyle tutuklanmış ve cezaevine konmuştu. Dün gece saatlerinde tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu, ailesiyle günler sonra bir araya geldi.

Dilruba Kayserilioğlu, tahliye edildikten sonra ilk röportajı HALK TV'ye verdi

"SÖYLEDİKLERİMİN DOĞRU OLDUĞU KANITLANDI"

Dilruba Kayserilioğlu, tahliyesinin ardından Halk TV muhabiri Yağmur Beril Varol'a konuştu ve şu ifadeleri kullandı:

'YANLIŞA YANLIŞ DEMEK SUÇ OLMAMALI'

"Söylediklerimin arkasındayım. Bu ilk değil son da olamayacak. Ama dileğim son olması...

"Benden çok daha farklı şeyler yapıp, çok daha ağırlarını yapan ve serbest olan kişiler olduğunu biliyorum. İlk değilim son olmak isterim. Belirli bir kesim "bize küfretti, hakaret etti" diyenler bana çok daha ağırlarını ettiler."21. yüzyılın göbeğinde sistem tek bir kişiye verilirse bu bu bu olur... demek küfür hakaret değildir. Bu eleştiridir.

'BEN BİR PARTİYE OY VERENLERİ KASTETMEDİM'

Ben dün sosyal medyada gördüm direkt şahsa yönelik, CHP'ye oy verenlere, Mustafa Kemal Atatürk'e dümdüz söven bir vatandaş var. Ben kimseye sövmedim, bir partiyi kastetmedim. Kastetsem onu da sansürsüz bir şekilde dümdüz söylerdim. oy verenlere Sövmedim, hakaret etmedim. Hala bu fikrimin arkasındayım. Özgür bir toplumda yaşıyoruz eleştiri herkesin hakkındır. Yanlışa yanlış demek suç unsuru olmamalı.

'ADALET HERKESE LAZIM OLACAK!'

Daha önce cezaevini hiç tecrübe etmedim. Hayvan katilleri çocuk katilleri elini kolunu sallayarak geziyor. Adalet var olan bir şeyse herkese eşit işlemeli. İçeriye girdiğimde fark ettim ki gerçek suçlular dışarıdaydı. Kendime benzeyen çok kişi vardı. İçeride inanılmaz bir doluluk var. Böyle her tutulanı içeriye koyarlarsa, daha çok cezaevi açılır. Bana "Oh olsun" diyenlere de adalet bir gün lazım olacak.

'AVUKATLARIM TV'DEN ÖĞRENDİ!'

Benim orada olduğum süre zarfında yanıma çok fazla gelen kişi oldu. Bu kalabalıktan ve sirkülasyondan rahatsız olmuş olmalılar ki ben bir anda sessiz sedasız salındım. Ailemin basının haberi yoktu. Telefon imkanı da sağlanmadı. Avukatlarım benim çıktığımı sosyal medyadan duyup yalan sanmışlar bu olanlar çok saçma.

'HALK TV'YE TEŞEKKÜR EDERİM!'

Genç bir kadın olarak o halde elimde telefon olmadan, dağ başında çaresizce bırakıldım. Çok saçmaydı anlayamadığım bir sürü şey oldu. Önümüzdeki günlerde mahkemem var. Orada her şeyi daha net konuşacağım. Halk TV ailesine en başından beri yanında oldukları için teşekkür ederim."

Türkiye Haberleri