Dilan Polat hakkında tarihi gün: Karar verilecek

9 aydır kara para aklama suçuyla tutuklu yargılanan Dilan Polat’ın 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedilmiş dosya yeniden 4 Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilmişti. Mahkeme yarın Dilan Polat hakkında kararını verecek

İstanbul merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonun ardından Dilan Polat ile eşi Engin Polat'ın da tutuklandığı soruşturmaya ilişkin yeni bilgiler gelmeye devam ediyor.

Soruşturmaya dair hazırlanan 908 sayfalık MASAK raporunda, Dilan Polat’ın 2020-2023 yılları arasında 3 gayrimenkul aldığı ve hesabına toplamda 5 milyon 400 bin lira girdiği belirtilmiş. Ancak, raporda Polat’ın hesaplarında şüphe uyandıracak bir veriye rastlanmadığı ifade edilmiştir. Aynı raporda, Engin Polat’ın kaçakçılık suçunu işlediği, fakat yasa dışı bahis ve kara para aklama ile ilgili bir tespit yapılmadığı aktarılmıştı.

Dilan Polat’ın avukatlarının tahliye talebi, dün Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Avukatların bu karara itirazı ise bir üst mahkeme olan 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne taşındı. Ancak, 5. Ağır Ceza Mahkemesi de avukatların itirazını reddetti ve dosyayı yeniden 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi.


Geçtiğimiz günlerde de MASAK raporunun lehlerine olduğunu ve Dilan Polat’ın sağlık sorunlarını ileri sürerek ev hapsi isteyen fenomene 2. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından red cevabı verilmişti.

YARIN HAKKINDA YENİDEN KARAR VERİLECEK

Yarın yine 2. Asliye Ceza Mahkemesi, tarafından tutukluluk değerlendirilmesi yapılacak Polat'ın tahliye olup olmayacağı merak konusu oldu.

Türkiye Haberleri