Dilan Polat ve Engin Polat Çifti O Davadan Tahliye Edildi

Kasım ayından bu yana tutuklu bulunan Dilan Polat ve Engin Polat çifti, Banu Parlak'ın güzellik merkezini kurşunlattıkları gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıktı. Dilan Polat mahkeme öncesi 'Suçum yok' diyerek yere yığıldı. Öte yandan gazeteci Emrullah Erdinç, davada sanıkları şok eden bir gelişme yaşandığını paylaştı. Öte yandan davada Polat çiftiyle birlikte Sezgin Polat tahliye kararı verildi

Kara para aklama suçundan tutuklu bulunan Engin-Dilan Polat çifti, şarkıcı Banu Parlak'ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırının azmettiricisi oldukları gerekçesiyle bugün hakim karşısına çıktı.

Geçen 1 Ekim'de sosyal medya fenomeni ve güzellik merkezi sahibi Banu Parlak'ın iş yerine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı Dilan ve Engin Polat çiftinin azmettirdiği iddia edildi. Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat’ın ‘Birden fazla kişiyle birlikte silahla tehdit’, ‘Mala zarar verme’ suçlarından toplamda ayrı ayrı 8 yıla kadar hapsi talep edilmişti.

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmada sanıklar hakim karşısına çıktı.

MAHKEME SALONUNDA YERE YIĞILDI

Davaya dair detayları sosyal medya hesabından paylaşan gazeteci Emrullah Erdinç, Dilan Polat'ın mahkeme salonuna girerken yere yığıldığını ve "Allah'ım hiçbir suçum yok" diye bağırdığını aktardı.

Dilan Polat'ın salondan çıkarıldığını söyleyen Erdinç'in paylaşımları şöyle:

"Dilan Polat Engin Polat ve Sezgin Polat duruşma salonuna geldi. Dilan Polat duruşma salonuna girerken yere yığıldı “Allahım hiç bi sucum yok” diye bağırdı. İnfaz koruma memurları başında doktor çağrıldı.

Mahkeme başkanı Dilan Polat’ın salondan çıkartılmasını istedi. Ama avukatlar salonda durmasını istedi. Dilan Polat sandalyeye oturtuldu. Doktorun gelmesi bekleniyor.

Dilan Polat duruşma salonundan şimdi çıkartılıyor. Engin Polat’da aylar sonra gördüğü kızının doğum gününü kutladı."

ÖZGECAN ASLAN'IN KATİLLERİNİ VURAN KİŞİ DİLEKÇE Mİ GÖNDERDİ?

Öte yandan Erdinç, duruşmada sanıkları şok eden bir gelişme yaşandığını kaydetti. Erdinç, mahkeme Gültekin Alan isminde bir kişinin dilekçe sunduğunu belirtti.

Erdinç, "Mahkemeye sunulan dilekçede Gültekin Alan isimli bir kişi, 'Paralar benim, o kara paraların sahibi benim. Ayhan Bora Kaplan ve Barış Boyun 15 Temmuz kahramanıdır, Banu Parlak'ın iş yerini Daltonlar çetesine ben kurşunlattım' yazmış. Dilekçe okunurken şaşkınlıklarını gizleyemeyen sanıklar bu kişiyi tanımadıklarını beyan ettiler. Gültekin Alan ismini -isim benzerliği yoksa- Özgecan Aslan'ın katili minibüs şoförü ile babasını cezaevinde vuran kişi olarak biliyorum" ifadelerini kullandı.

GÜLTEKİN ALAN KİMDİR?

Gültekin Alan, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın 11 Şubat 2015'te öldüren Ahmet Suphi Altındöken’i cezaevinde öldürdü.

Gültekin Alan

TUTUKSUZ YARGILAMA KARARI

Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin, Dilan ve Engin Polat çiftinin de aralarında bulunduğu 8'i tutuklu 11 sanığın yargılandığı davada Dilan ve Engin Polat ve Sezgin Polat hakkında tahliye kararı verildi.

Türkiye Haberleri