Dikili Kitap Günleri 20 Temmuz’da Başlıyor

Dikili Kitap Günleri, "Aydınlık Bir 100 Yıla Doğru Türkiye" temasıyla 20-28 Temmuz'da kapılarını açıyor.

Dikili Belediyesi ve Yayıncılar Kooperatifi iş birliğiyle bu yıl üçüncüsü düzenlenecek Dikili Kitap Günleri, "Aydınlık Bir 100 Yıla Doğru Türkiye" temasıyla 20 Temmuz'da kapılarını açıyor. 20-28 Temmuz 2024 tarihleri arasında Dikili 75. Yıl Parkı'nda gerçekleştirilecek etkinlik, 50 yazar, edebiyatçı ve gazeteci ile deneyimli siyasetçiyi 9 gün boyunca 23 farklı söyleşi ve imza gününde kitapseverlerle buluşturacak. Etkinliğin onur konuğu ise 26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ olacak.

Dikili Kitap Günleri, 20 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20.30'da yapılacak açılış töreniyle başlayacak. Ardından saat 21.00'da Orgeneral İlker Başbuğ, “Cumhuriyet ve Aydınlanma” oturumuyla etkinliklerin startını verecek. Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, her alanda aydınlık bir gelecek inşa etme gayreti içerisinde olduklarını vurgulayarak, Cumhuriyet’in büyük zorluklar ve fedakarlıklarla kurulduğunu ve Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarının bıraktığı Cumhuriyeti ileriye taşıma sorumluluğunun herkesin omuzlarında olduğunu belirtti.

Başkan Kırgöz, “Kitapların aydınlattığı bir geleceğe Cumhuriyet ile yürüyoruz” diyerek, okuma alışkanlığını yaygınlaştırmanın ve kitap sevgisini aşılamanın önemine dikkat çekti.

Gençleri okumaya teşvik ederek daha güçlü ve bilinçli bir toplum inşa edebileceklerini ifade eden Kırgöz, Dikili Kitap Günleri’nin kültür, sanat ve edebiyatın ışığında buluşmayı sağlayan önemli bir etkinlik olduğunu söyledi. Bu etkinliğin sadece kitapları ve yazarları bir araya getirmekle kalmayıp, aynı zamanda düşüncelerin ve hayallerin paylaşılmasına da vesile olduğunu ekledi.

50 YAZAR, 23 SÖYLEŞİ

Dikili Kitap Günleri boyunca Zeynep Özatalay, Dilek Sever, Prof. Dr. Kurtul Gülenç, Prof. Dr. M. Ertan Kardeş, Dr. Ferda Yıldırım, Suat Özçağdaş, İsmet Güneşhan, Rahmi Aşkın Türeli, Latife Tekin, Bora Ercan, Arif Koşar, Sinem Nazlı Demir, Esra Alkan, Gökan Zeybek, Gül Çiftçi Binici, Burhanettin Bulut, Umut Akdoğan, Sinan Akyüz, Gönül Çatalcalı, Hüseyin Yurttaş, Mustafa Kemal Erdemol, Orhan Gökdemir, Deniz Yücel, Ensar Aytekin, Özgür Karabat, Murat Bakan, R. İhsan Eliaçık, Ceyda Düvenci, Dr. Behruz Dijurian, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Furkan Karabay, Murat Emir, Yalçın Karatepe, Sevgi Kılıç, Sinan Meydan, Melih Aşanlı, Özge Doğar, Murat Ağırel gibi isimler söyleşi ve imza günlerinde yer alacak. Ayrıca Mustafa Balbay, Akın Birdal, Saygı Öztürk, Murat Şahin ve birçok yazar da imza günlerinde sevenleriyle buluşacak.

KONSERLE KAPANIŞ

Etkinlik kapsamında Dikili Belediyesi'nin eğitici, bilgilendirici ve eğlendirici atölye çalışmaları da çocuklarla buluşacak. Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde yıl boyunca eğitim alan piyano kursu öğrencileri ve çocuk korosu ile Latin Dansları Kursu eğitmenleri performans sergileyecek. Bağlama ve ses sanatçısı Burhan Yıldırım’ın da sahne alacağı 3. Dikili Kitap Günleri, Latin Müzik Topluluğu’nun konseriyle son bulacak.


Türkiye Haberleri