Dev AVM'de Otopark Krizi! Kaldırım İşgali Başladı

İstanbul'un büyük AVM'lerinden Kuyumcukent'te otopark zammının ardından duruma isyan eden çalışanlar ve müşteriler araçlarını kaldırıma park etmeye başladı.

Bahçelievler'in en işlek alışveriş merkezleri arasında yer alan Kuyumcukent AVM'de otopark krizi patlak verdi. Otopark işletmesinin zamlanıp otomobillerden bin lira motosikletlerden 500 lira almasına tepki gösteren çalışanlar ve müşteriler araçlarını kaldırıma park etmeye başladı.

"MECBUREN BİZİM DE DIŞARI PARK ETMEMİZE SEBEP OLUYOR"

Kaldırımların araçla dolması nedeniyle de yayalar zorluk yaşamaya başladığı ve trafik güvenliğinin zedelendiği görüldü. Park işgali nedeniyle yurttaşların can güvenliği tehlikeye girdi. Yayalar yolda yürümeye başladı.

Motosikletini kaldırıma park edenlerden Bilal Habeş Sönmez konu ile ilgili şöyle konuştu:

"Normalde ücretsizdi otoparklar. Kendilerince haklı bir sebepleri olabilir ama kimileri getirip burada bırakıyormuş, bunu da söylüyorlar. Aylarca aracını burada bıraktıkları oluyormuş. Bununla alakalı olarak otoparkta bir arabadan bin lira alırken bir motordan 500 lira istiyorlar. Zaten bir arabanın olduğu yere 4 tane motosiklet park eder. Burada kalkıp da arabanın üstünde bir fiyat istemeleri mecburen bizim de dışarı park etmemize sebep oluyor"

"HEM HİZMET YOK..."

AVM'de çalışan Bedirhan Saraçhan ise şöyle konuştu:

"10 yıldır burada, bu sektördeyiz. Benim gibi bir sürü genç eleman var. Eskiden ücretsizdi şimdi aşırı pahalı yaptılar. Bir de otoparkta durmadan köpüklü sular fışkırıyor, kimyasal maddeler fışkırıyor. Bunun üzerine bir de bizden ücret istiyorlar. Zaten otoparkın herhangi bir şeyini kullanamıyoruz, karşılığını da alamıyoruz. Buraya ücret versek karşılığını alamayacağız. Burada kiminin arabası kiminin motoru bozuldu. Bu sebepten biz koymuyoruz, dışarı koyuyoruz, tepki gösteriyoruz. 500 lira oldu motoslkletler. Hem hizmet yok ücret var, çok saçma"

Türkiye Haberleri