Deprem bölgesinde okullar açılıyor mu? Deprem kentlerinde eğitim hangi tarihte başlıyor? Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş

Kahramanmaraş merkezli depremler 11 kenti etkiledi. Depremler nedeniyle birçok kentte eğitime ara verildi. Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak sorusu velilerin ve eğitimcilerin gündeminde. Deprem bölgesinde okullar açılıyor mu? Deprem kentlerinde eğitim hangi tarihte başlıyor? Adıyaman, Malatya, Hatay, Kahramanmaraş

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR AÇILIYOR MU?

Depremden etkilenen bölgelerde okulların açılacağı tarih üç bölüme ayrılmıştı. Birinci kategoride bulunan Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart’ta, ikinci kategoride bulunan Adana, Gaziantep ve Osmaniye’de okullar 13 Mart’ta açılmıştı. Depremin en çok etkilendiği illerden olan Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’da ise okullar 27 Mart Pazartesi günü açılacak.

DEPREM KENTLERİNDE EĞİTİM HANGİ TARİHTE BAŞLIYOR?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, depremden etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman, Malatya ve Hatay'ın bazı ilçelerinde 27 Mart'tan itibaren kademeli şekilde eğitime başlanacağını açıkladı.

Özer, Hatay’da Genel Durum Sunum ve Değerlendirme Toplantısının ardından AFAD Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya illerinin bazı ilçelerinde 27 Mart itibarıyla yüz yüze eğitimin başlayacağını duyuran Özer, depremin etkilediği illerde eğitim-öğretimi sadece Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca sağlam raporu verilen okullarda gerçekleştireceklerini söyledi.

DEPREM BÖLGESİNE 45 BİN ÖĞRETMEN

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 45 bin yeni öğretmen atama takvimini ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacaklarını bildirdi.

Özer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 45 bin yeni öğretmen ataması yapacakları ve atanacak öğretmenleri, öncelikli olarak depremin yaralarını sarmak için afet bölgelerinde görevlendirecekleri yönündeki açıklamasının ardından sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.

45 bin yeni öğretmen atama kararının ülkeye, millete ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Özer şunları söyledi;

"Atama takvimi ve branş dağılımını en kısa sürede açıklayacağız. Eğitim ailemizin her zaman yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a şükranlarımı sunuyorum."

Türkiye Haberleri