Abdullah Öcalan'ın çağrısıyla 5-7 Mayıs'ta kongresini toplayan PKK bugün kendini feshettiğini ve silah bıraktığını açıkladı.
Örgütün feshedildiğini açıklamasından sonra siyasilerden bir biri ardına açıklamalar gelemeye devam ediyor.
DEMOKRAT PARTİ'DEN AÇIKLAMA
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da konuya ilişkin değerlendirmede bulundu.
PKK'nın kararına ilişkin, "Demokrat Parti olarak ifade ediyoruz ki; Etnik Bölücü siyaset hangi kılığa girerse girsin ister silahlı, ister silahsız onunla sonuna kadar mücadele edeceğiz." diyen Uysal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Etnik Bölücü Siyasetin nihai programı değişmez! Terörle Mücadele, Etnik Bölücü Siyaset ile mücadelenin bir parçasıdır; ve güya Pkk ulusal ve uluslararası alanda terör örgütü damgasıyla yürütemez olduğu siyasi mücadelesini bir ileri etaba taşımak için silahlı mücadeleyi bırakacağını kongre yaptık diyerek kamuoyuna açıklamıştır.
Ve bugün Pkk, silahlı mücadele ile ‘uyanışı sağladığını, Etnik Bölücü Siyasetine devam edeceğini, yeni bir faza geçtiğini’ ifade etmektedir. Biz de Demokrat Parti olarak ifade ediyoruz ki; Etnik Bölücü siyaset hangi kılığa girerse girsin ister silahlı, ister silahsız onunla sonuna kadar mücadele edeceğiz. PKK ve lideri Öcalan’a alan tanıyarak milyonlarca vatandaşımızı ‘Etnik Bölücü’ siyasetin etki sahasına itmekle netice alınmaz!"