DEM Parti: Gazetecilere Yönelik Tehditler Suçtur ve Cezasız Kalmamalıdır

Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Burak Kılıç'ın gazetecilere yönelik tehditlerine tepki gösteren DEM Parti, "Bir suçtur ve cezasız kalmamalıdır" dedi.

Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Burak Kılıç'ın, Sinan Ateş davasını takip eden gazeteciler Barış Terkoğlu, Erk Acarer, Timur Soykan, İsmail Saymaz ve Alican Uludağ'ı hedef alan ve 'Kurşunlu' tehdit içeren sosyal medya paylaşımına tepkiler devam ediyor.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ise konuya ilişkin sert bir açıklama yaparak, gazetecilere yönelik tehditleri suç olarak değerlendirdi ve cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı.

"GAZETECİLERİN YANINDAYIZ"

DEM Parti'nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi:

"Gerçekleştirilen siyasi bir cinayeti haberleştirdikleri, kamuoyunu bu konuda bilgilendirdikleri, halkın haber alma hakkına sahip çıktıkları, gazetecilik yaptıkları için bir siyasi partinin yöneticileri tarafından sistematik bir şekilde tehdit edilen gazetecilerin yanındayız. Gazetecilere yönelik bu tehdit suçtur ve cezasız kalmamalıdır. Tüm duyarlı çevreleri, gerçeğin peşinde koştukları için tehdit edilen gazetecilere sahip çıkmaya çağırıyoruz."

Türkiye Haberleri