27 Nisan’da Adana'nın Sarıçam ilçesi Yıldırım Beyazıt Mahallesi’ndeki bir düğün salonunda hırsızlık meydana geldi. 48 yaşındaki 4 çocuk babası Sinan E., Sedef Ü. ile Adem Ü. çiftinin düğününe gitti.
Çiftin yakınıymış gibi katıldığı düğünde pasta yiyip, meşrubat içen Sinan E., pistte de oynadı. Sıra takı törenine gelince, takıların anonsunu yapan kişinin yanında bekleyen Sinan E., paraların atıldığı kutuya yaklaştı.
KAMERAYA YAKALANDI
Sinan E., sayma bahanesiyle kutudan çaldığı paraları, cebine koydu. Düğün kamerası kayıttayken paraları çalan Sinan E., davetlilerle de şakalaştı.
Elinde su ve meşrubatla piste dönüp, gelin ve damada da ikram eden Sinan E., düğün salonundan çıkarak kayıplara karıştı. Hırsızlık anları da düğün kamerasına yansıdı.
BİRBİRİNİN YAKINI ZANNETMİŞLER
Takı ve paraları sayan çift, yaklaşık 40 bin liranın eksik olduğunu fark etti. Görüntüleri izleyen çift, hareketlerinden şüphelendikleri Sinan E.’yi tanıyıp, tanımadıklarını sordu.
İkisi de birbirlerinin yakını zannettiği Sinan E.’nin, dışarıdan geldiğini anlayıp, paraları çaldığını gördü. Çiftin şikayeti üzerine şüphelinin yakalanması için çalışma başlatıldı.
PARAYI ALIP BOŞ ZARFI BIRAKTI
Polis, yüz tanıma sisteminden yaptığı incelemede şüphelinin, ‘Hırsızlık’ suçundan çok sayıda kaydı olduğu belirlenen Sinan E. olduğunu tespit etti. Düğün salonuna yakın bir sokakta oturduğu saptanan Sinan E., evine yapılan baskında yakalandı.
Öte yandan şüphelinin, 20 Nisan’da aynı düğün salonunda Leyla B. ile Samet B. çiftine takılan 60 bin lirayı da çaldığı tespit edildi. Düğün kamerasına yansıyan görüntülerde Sinan E.’nin, aldığı paraları cebine koyup, boş zarfları kutuya attığı görüldü.
SUÇUNU İTİRAF ETTİ
Sinan E., ifadesinde, “Caddeden geçerken düğün olduğunu görünce salona girdim. Bir süre oturup, pasta yedikten sonra takı töreni başlayınca kalabalığın arasına girdim. Sadece 6 bin lira ile 200 dolar çaldım” dedi.
Adliyeye sevk edilen Sinan E., çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Şüphelinin evinde ele geçirilen paralar çifte teslim edilirken, eksik kaldığı ileri sürülen kısmı ise bulunamadı.