Daltonlar ve Barış Boyun grubunun ölüm düellosu

Barış Boyun'un İtalya'da yakalanmasının ardından Daltonlar çetesinin lideri Beratcan Gökdemir'in Rusya'da yakalandığı haberleri gündeme bomba gibi düştü. Lider kadrolarını kaybeden iki çetenin hesaplaşma planlarına halktv.com.tr ulaştı.

Motosikletle düzenledikleri silahlı ve bombalı saldırılar ile Türkiye'de ses getiren infazları gerçekleştiren, Boyun çetesinin lideri Barış Boyun, geçtiğimiz Mayıs ayında tutuklanmıştı. Hemen ardından geçmişte bir dönem Barış Boyun grubuyla ortak eylemler düzenleyen ama artık aralarında husumet oluşan Daltonlar’ın lideri Beratcan Gökdemir de Rusya’da yakalanarak tutuklandı.

Beratcan Gökdemir ve ekibindeki isimler...

Beratcan Gökdemir, sahte pasaportla yakalandı.

SAHTE PASAPORT İHBARINDA 'BOYUN ÇETESİ DETAYI'

Kasimov şehrinde Gürcistan sahte pasaportuyla yakalanan ve Rusya'da iade işlemleri için hali hazırda tutuklu Bulunan Gökdemir'i, Barış Boyun çetesi yöneticilerinden Mert gültepe ve Gurur Işınçelik ihbar etti. Gültepe ve Işınçelik, Gökdemir'in sahte pasaport kullandığını yetkililere bildirerek Gökdemir'i yakalattıkları ortaya çıktı.

Sancaktepe saldırısının azmettiricileri

Saldırıyı düzenleyen ekibin başı Cihan Irk

SANCAKTEPE SALDIRISININ AZMETTİRİCİLERİ

Geçtiğimiz günlerde Sancaktepe'de, yaklaşık 3 kilogram altının gasp edildiği ve çatışma çıktığı olayda 11 kişinin yanı sıra onlara liderlik eden Cihan Irk da yakalanmıştı.

Emniyet soruşturmasında Barış Boyun çetesi üyesi olduğu ortaya çıkan Cihan Irk'a soygun emri Gürcistan'da bulunan yöneticiler Tolga Gültepe Mert Gültepe ve Gurur Işınçelik'ten geldiği ortaya çıkmıştı. Irk'ın sık sık sosyal medya üzerinden çete liderlerine yaptığı yorumlarda dikkat çekti.

Çete lideri Barış Boyun

YENİ BİR YAPILANMAYA GİTTİLER

Barış Boyun'un tutuklanması sonrası yeni bir örgüt kurup Boyun grubundan ayrılmak isteyen ikili çete yöneticisi, bireysel aldıkları eylem kararlarını Barış Boyuna bildirmediği öne sürülüyor. Şu an İtalya'da yüksek güvenlikli hapishanede tutukluluğu devam eden çete liderinin son saldırılardan haberinin olmadığı belirtiliyor.

SOSYAL MEDYADA ÖLÜM DÜELLOSU

İki çete liderinin tutuklanması sonrası Boyun Grubu ve Daltonlar arasında giderek kızışan düşmanlık sosyal medya üzerinden de devam etti. Birbirlerine ölüm tehditlerinde bulunan çete üyelerinin, Gürcistan'ı kana bulayacak hesaplaşma için birbirlerini aradıkları kaydediliyor.

Hatice AKSU-Halktv.com.tr

Türkiye Haberleri