Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, yeni genelge yayımlandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı (2024-2028) hakkındaki genelge Resmi Gazetede yayımlandı. Söz konusu genelgede siber güvenliğin milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası olduğu vurgulandı.

Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’na (2024-2028) ilişkin Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan genelgede, bilgi ve iletişim teknolojilerinin haberleşme, ulaşım, enerji, bankacılık, finans ve sağlık gibi sektörlerde kullanılmasının büyüme ve kalkınmada kilit bir rol oynadığı ve bu rolün siber güvenliği milli güvenliğin ayrılmaz bir parçası yaptığı ifade edildi.

Söz konusu genelge, Türkiye'nin, jeopolitik önemi, ekonomik yapısı ve teknoloji alanında özellikle son yıllarda yaptığı hamlelerle siber tehdit aktörlerinin yoğun ilgisini çektiği kaydedilirken "Türkiye, ulusal siber güvenliğin sağlanması için erken dönemde aldığı tedbirler, oluşturduğu ulusal siber güvenlik organizasyonu ve artan kabiliyetleriyle birlikte gerçekleştirdiği faaliyetlerin sonucu olarak bu alanda öne çıkan ülkelerden biri haline gelmiştir” denildi.

Türkiye’nin siber güvenlik alanındaki öncü konumunu ve bugüne kadar yapılan çalışmalarla elde edilen kazanımları daha ileriye taşımak için önümüzdeki dönemin hedef, strateji ve eylemlerini belirleyen Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı’nın (2024-2028) Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının koordinasyonunda kamu, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle işbirliği içinde hazırlandığı iletildi.

Türkiye Haberleri