Cumhurbaşkanı danışmanının lüks eşyalarına erişim engeli kararı!

Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt’un lüks saati ve ayakkabısı hakkında yapılan haberlere, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirildi.

Cumhurbaşkanı Danışmanı Orhan Karakurt’un lüks saati ve ayakkabısı hakkında yapılan haberler ve sosyal medya paylaşımları, Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliğinin 29 Ağustos 2024 tarihli ve 2024/11688 sayılı ek kararıyla erişime engellendi. Karakurt, bu talebini mahkemeye başvurarak gerçekleştirdi. Kararın gerekçesi, içeriklerin kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğu olarak belirtildi.

YURTTAŞ SEFALET İÇİNDE SÜRÜNÜRKEN LÜKSTEN ÖDÜN VERİLMEDİ!

Orhan Karakurt, 15 Temmuz etkinlikleri sırasında sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla gündeme geldi. Taktığı Franck Muller marka saatin 1 milyon 282 bin lira, Prada marka spor ayakkabısının ise 34 bin lira olduğu belirlendi. Fotoğraflarının ardından gelen eleştiriler üzerine Karakurt, paylaşımlarını sildi. Ancak, haberlerin yayılması ve eleştiriler sonrasında erişim engeli talebinde bulundu.

Gazete Pencere'den Tolga Balcı'nın aktarıdığına göre, Karakurt’un başvurusu ilk olarak reddedildi, ancak sonrasında tekrar başvurdu ve erişim engeli kararı aldırdı.

OYSA Kİ FOTOĞRAFI KENDİSİ PAYLAŞMIŞTI...

Balcı konuya ilişkin şunları kaydetti:

"Karar Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından alındı. Hakimlik ilk verdiği kararı kaldırdı. Karar gerekçesi olarak ise 'Başvuru dilekçesi ile ekindeki ibraz edilen çıktılara göre mezkur URL bağlantısındaki içerik başvuranın kişilik haklarını ihlal edici nitelikte' ifadelerini kullandı.

Karakurt’un kendisi tarafından paylaşılmış ve gayet açık, belgeli ve görünür olan ve kişinin kamu görevini de göz önünde bulundurduğumuzda; dünyanın neresinde olursa olsun haberlere konu olacak bir fotoğraf hakkında yazılanlar erişim engeli kararına takılmış oldu."

Kararın ardından, BTK tarafından içeriklerin kaldırılması sağlanacak. Erişim engeli kararı getirilene kadar, Karakurt hakkındaki haberlere ulaşım sağlanabilecek.

Türkiye Haberleri