Cumartesi Anneleri 1009. haftasında Ayten Öztürk için adalet istedi

Cumartesi Anneleri, 1009. haftasında Galatasaray Meydanı'nda toplanarak JİTEM tarafından katledilen Ayten Öztürk’ün failleri soruldu.

Cumartesi Anneleri, gözaltında kaybettirilen ve katledilen yakınlarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle bu hafta da Galatasaray Meydanı’nda toplandı. Eylemin 1009’uncusu haftasına, insan hakları savunucuları ve Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Merkez Yürütme Kurulu üyesi Musa Piroğlu da destek verdi. Anneler, ellerinde karanfiller ve kaybettikleri yakınlarının fotoğraflarıyla adalet çağrısında bulundu.

Bu haftaki eylemde, 32 yıl önce Tunceli’de JİTEM tarafından katledilen Ayten Öztürk’ün failleri soruldu. İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi Başkanı Gülseren Yoleri, Öztürk'ün katledilmesinin cezasızlık politikası nedeniyle sonuçsuz kaldığını vurguladı. Yoleri, Öztürk’ün JİTEM tarafından kaçırıldığını ve işkence görerek öldürüldüğünü, ardından dosyanın zamanaşımı gerekçesiyle kapatıldığını açıkladı.

Ayrıca, 23 Şubat 1995 tarihinde gözaltında kaybedilen Murat Yıldız’ın annesi Hanife Yıldız’ın, oğlu adına yazdığı mektup okundu. Yıldız, adalet arayışını ve yaşadığı acıyı dile getirirken, 29 yıldır adalet beklediğini söyledi.

Cumartesi Anneleri, adalet arayışlarını sürdürürken, devletin evrensel hukuk normlarına uyması gerektiğini hatırlatmaya devam edeceklerini belirtti.

Öte yandan İstanbul'la eş zamanlı olarak İHD Dersim Şubesi, Ayten Öztürk’ün ailesi ile birlikte Sanat Sokağı'ndan seslendi. Ayten Öztürk'ün babası kızı için ağıt yaktı.

Türkiye Haberleri