Çorum İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş ve trafik güvenliğini artırmak amacıyla il merkezi ve ilçelerde 23 noktada geniş kapsamlı bir uygulama gerçekleştirdi. İl Emniyet Müdürü Arif Pehlivan’ın koordinesindeki denetimlerde 80 ekip ve 517 polis görev aldı.
Uygulamalarda 3 bin 337 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusu yapıldı, 1268 araç denetlendi. Trafik kontrollerinde kural ihlali yapan 77 araç ve sürücüsüne toplam 447 bin 467 lira ceza kesildi, 3 araç trafikten men edildi. Ayrıca hakkında arama kararı bulunan 2 kişi yakalanırken, 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi.
Emniyet Müdürü Pehlivan, uygulamaların yaz aylarında daha da önem kazandığını vurguladı. Vatandaşların parklara ve açık alanlara yöneldiğini hatırlatan Pehlivan şöyle konuştu:
"Vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması, emniyet ve asayişin temini için her zaman yaptığımız gibi uygulamalarımıza devam edeceğiz. Amacımız vatandaşlarımızı rahatsız etmek değil, huzur ve güvenliğin temini anlamında onların yanında bulunduğumuzu, proaktif polislik, önleyici tedbir alma anlamında yanlarında olduğumuzu göstermek."
Pehlivan, denetimler sırasında parklarda bulunan ailelerle sohbet ettiklerini de belirterek, vatandaşlara emniyetin her zaman sahada olduğunu hissettirmeyi amaçladıklarını söyledi.