Çocuklara zorla fuhuş yaptıran çete 3 ayda çökertildi! Müşteri listesi çıktı

İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, aralarında küçük kızların da bulunduğu 36 kadına zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarının ardından 3 ay teknik ve fiziki takip yaptı. Örgüt liderlerinin de belirlenmesinin ardından İzmir genelindeki adreslere eş zamanlı şafak operasyonu yapıldı. 13 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, aralarında küçük kızların da bulunduğu kadınlara zorla fuhuş yaptırıldığı ihbarını aldı.

Bunun üzerine çalışma başlatan İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 'Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak', 'Fuhuşa Teşvik, Aracılık, Yer Temini veya Zorlama' suçlarından yürütülen projeli soruşturma kapsamında yaklaşık 3 ay süren teknik takip ve saha çalışmaları neticesinde, aralarında yaşı küçük olanlarında bulunduğu toplam 36 kadına zorla fuhuş yaptırıldığını tespit etti.

MÜŞTERİ LİSTESİ ÇIKTI

13 şüphelinin tamamının tespitinin ardından 05 Ağustos 2024 günü İzmir genelinde şüphelilerin bulunduğu evlere şafak baskını yapıldı.

Aralarında örgütün liderliğini yaptığı öne sürülen B.Ü’ nün bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı.

B.Ü tutuklandı

Yapılan aramalarda, suça konu birçok dijital materyal, yüklü miktarda para ve müşteri notlarının tutulduğu ajandalar ele geçirildi.

10 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye sevk edilen N.G, G.C ve H.Ş adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, B.Ü, E.D, C.D, B.K, K.K, E.Ş, F.T, S.T, M.Ş ve M.L ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Türkiye Haberleri