Çocuklara yardım etmek isteyen avukat ve öğretmene ters kelepçe!

Ankara Barosu’na üye avukat Veli Kargın ile öğretmen arkadaşı, kendilerinden yardım isteyen bir grup çocuk ile görüşmek isterken 4 bekçi ve polisin sert müdahalesine maruz kaldı. Darp edilerek yere yatırılan ikiliye ters kelepçe takıldı. İkili darp raporu alırken, polis ve bekçiler de “Görevimizi yapmamıza engel oldular” dedi. Taraflar karşılıklı şikâyetçi oldu.

Olay önceki gece yarısı Ankara Çankaya’da Sakarya Caddesi üzerinde yaşandı. Avukat Veli Kargın ile öğretmen arkadaşı A. G. K., yürüyerek evlerine gitmek üzere oldukları sırada kalabalık bir grubun olduğunu gördü. Bir grup çocuğunu polis ve bekçi tarafından çevrelerinin sarıldığını gören ikili, bu kişilerin yanına geldi.

ÇOCUKLARDA DARP İZİ VARDI
Bu esnada, gruptaki çocuklardan biri “Ben 14 yaşındayım. Beni bırakın” derken bir diğer çocuğun ise polis ve bekçilere yönelik “Biz çocuğuz bizi bırakın” dediği duyuldu. Anılan çocuklarda darp izlerinin olduğunu gören Av. Kargın, polis memuru ve bekçilere avukat olduğunu söyleyerek çocuklar için yardımcı olabileceğini söyledi.

UZAKLAŞTIRMAYA ÇALIŞTILAR
Bu talebi kabul etmeyen polis ve bekçiler, ikilinin uzaklaşmasını istedi. Avukat Kargın bu esnada, çocukların bedenindeki darp görüntülerini cep telefonu ile kayda almaya çalıştı. Tarafların karakolluk olmaları da bu esnadan sonra yaşanmaya başladı.

YERE YATIRIP TERS KELEPÇE TAKTILAR
Av. Veli Kargın, karakol ifadesinde “Beni oradan uzaklaştırarak yere düşürdüler. Bekçiler belime basarak teres kelepçe taktı. Bu sırada şiddete maruz kaldım” dedi. Darp raporu alan Kargın, olaya karışan polis ve bekçilerden şikâyetçi oldu.

‘GÖREVİMİZİ YAPMAMIZA ENGEL OLDULAR’
Olaya karışan 4 bekçi ve polis de Av. Kargın ve arkadaşından şikâyetçi oldu. Bekçi M. S., şikâyetçi sıfatı ile verdiği ifadede Av. Kargın ve arkadaşının olay yerine gelerek “Bu kişiler bize, ‘Çekilin. Siz kimsiniz. Biz hallederiz' dedi. Bu kişiler bizi engellemeye çalıştı. İşimizi yapmaya engel oldular” dedi. Sarı, ifadesinin devamında “Şahısları ittiğimizde Veli Kargın yere düştü. Şahıs yere düştükten sonra bize saldırmak üzere, üzerimize yürümeye başladı ve video çekmeye başladı. Senin yüzünü alayım. Sana göstereceğim’ diyerek video çekmeye başladı” iddiasında bulundu.

Sarı’nın yanı sıra polis memuru A. E., İ. Ü. ile bekçi B. B. da benzer yönde ifade vererek şikâyetçi olduklarını söyledi.

GÖRÜNTÜLERİ ZORLA SİLDİLER
Av. Veli Kargın, olaya ilişkin Halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, bu kişiler “Telefonlarımızı zorla ellerimizden alarak içerisindeki görüntüleri sildiler. Sonrasında telefonumu ben kelepçeli haldeyken önüme attılar” dedi. Av. Kargın açıklamasının devamında “Gördüğüm şiddet sonucu sağ ve sol el bileklerimde, dirsek ve kolumda, diz kapağımda, karın bölgemde çizikler ve morluklar oluştu. Yürümemi engelleyecek şekilde sol ayak baş parmağım ezildi” dedi.

'6 SAAT BOYUNCA KİLİTLİ ODADA TUTULDUK'
Polis merkezinde 6 saat boyunca kapısı kilitli bir odada tutulduklarını kaydeden Kargın “Uzun süre olaydan savcıyı haberdar etmediler. Ücreti karşılığında su isteyen 56 yaşındaki felsefe öğretmeni ve bilinen bir şair-yazar olan arkadaşıma oradaki şebeke suyu akan lavaboyu kastederek ‘bakanlığın böyle bir uygulaması yok, tuvaletten içebilirsin’ dediler” ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri