Cinayete Her Geçen Gün Yeni Bir Kişi Eklendi!

56 yaşındaki Mehmet Kındaç 19 ay önce Amasya’nın Suluova ilçesinde esrarengiz bir şekilde ortadan kayboldu. Elde edilen güvenlik kamera görüntülerinde, Kındaç’ın kayıp olduğu gün, görüştüğü kişiler tespit edildi. Çalışmalarda, Kındaç’ın tüyler ürperten bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede, savcı, 3 kişi hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi.

Amasya'nın Suluova ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Mehmet Kındaç’ın babası, 17 Ocak 2023 günü oğlundan haber alamayınca polise kayıp başvurusu yaptı. Baba Kındaç, oğlunun 16 Ocak günü akşam Amasya’ya alkol almak için gittiğini ve bir daha dönmediğini belirterek hayatında endişe ettiğini söyledi.

ÇOCUKLARI DEDEKTİF GİBİ İZ SÜRDÜ BABALARININ SON GÖRÜNTÜLERİNE ULAŞTI

Polis ekipleri olayla ilgili çalışma yaparken, kayıp Mehmet Kındaç’ın kızı Gülşah ve oğlu Hüseyin Yılmaz’da çevrede güvenlik kamera görüntülerini aramaya başladı. İki kardeş yaptıkları araştırmada babalarının son görüntülerine ulaştı. İki kardeş buldukları görüntüleri emniyetle paylaştı. Elde edilen görüntülere göre, Mehmet Kındaç kayıp olduğu akşam saat 20.22 sıralarında Yavuz K. adlı bir kişiyle, Murat Yaşar Ö.’nün kullandığı araca bindiği tespit edildi. Araçta ayrıca Memduh V. Adlı bir kişide yer alıyordu.

İFADELER ALINDI

Bu kişilerden önce bilgi sahibi olarak ifadelerine başvuruldu. Aracı kullanan Murat Yaşar Ö., olay akşamı, tanıdığı Yavuz K.’nın yanında tanımadığı Mehmet Kındaç’ı tesadüfen yolda gördüğünü ve kendileri otogar tarafına gideceklerini söylemesi üzerine onları yol üzeri bırakabileceğini söyleyerek aracına aldığını iddia etti. Ayrıca Murat Yaşar Ö. o gün oto aksesuarcı İsmail ile de telefon görüşmesi yaptığını söyledi. Yavuz K.’da o akşam Mehmet Kındaç’la kanalın orada araçtan indiklerini, fırında ekmek alıp çiftliğe geri döndüğünü Mehmet’in ise otel önünden evine gittiğini söyledi.

ŞÜPHELİ YAVUZ K. İTİRAF ETTİ

Bu ifadelerin ardından yapılan incelemede, Yavuz K.’nın “Mehmet burada indi’ denilen yerde inmediği tespit edildi. Bunun üzerine çelişkili ifade veren şüpheli Yavuz K., sorgulanmak üzere bu kez şüpheli olarak gözaltına alındı. Yavuz K. ifadesinde cinayeti işlediğini itiraf etti. Yavuz K.’nın iddialarına göre, Mehmet Kındaç’la araçtan indikten sonra ormanlık alana yürüdüler. Aralarında geçen tartışmanın ardından. Kendisine doğrultulan tüfeği alan Yavuz K., Mehmet Kındaç’a ateş ederek öldürdü.

KIYAFETİ VE KEMİK PARÇALARI BULUNDU

Bu ifadenin ardından o bölgede arama çalışmaları başlatıldı. Yapılan 10 günlük aramalarda Kındaç’ın elbiseleri ve ona ait olduğu düşünülen parçalanmış kemik parçaları bulundu. Kemik parçalarının adli tıp raporlarında Mehmet Kındaç’a ait olduğu belirlendi.

BİR KATİL DAHA ORTAYA ÇIKTI

Olayla ilgili yapılan çalışmalarda Yavuz K.’nın yanında bir kişinin daha olduğu belirlendi. Amasya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği Ekipleri Necip G.’yi gözaltına aldı. Gözaltına alınan Necip G.’de cinayeti işlediğini iddia etti.

BEN ÖLDÜRDÜM YAVUZ PARÇALARA AYIRDI

Gözaltına alınan Necip G., ifadesinde, Mehmet Kındaç’ı öldürdüğünü ve Yavuz K.’nın cesedi parçaladığını iddia etti. Necip G.’de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan Yavuz K. ile Necip G., ikinci kez ifade vererek bu kez birbirlerini suçladılar. Necip G., ikinci ifadesinde cinayeti Yavuz K.’nın işlediğini söylerken, Yavuz K.’de cinayeti Necip G.’nin işlediğini iddia etti. Yavuz K., borçlarından dolayı Necip G.’nin kendisine para teklif ettiği için ilk ifadesinde cinayeti üstlendiğini iddia etti.

KADININ ŞOKE EDEN İFADELERİ

Cumhuriyet Savcılığı, olay günü kimlikleri tespit edilen kişilerin HTS kayıtlarını incelemeye aldı. Savcılık bu kayıtları incelerken, cinayetin gerçekleştiği yerde Sehernaz Y. adlı bir kadının olduğu da tespit edildi. Sehernaz Y. şoke eden ifadeler verdi. Sehernaz S., olayın çiftlikte meydana geldiğini belirterek, Necip G.’nin Mehmet Kındaç’a tüfekle ateş ettiğini, daha sonra vurulan Kındaç’ı tarlaya götürdüklerinde Yavuz’unda tüfekle ateş ettiğini söyledi. Ardından cesedi parçalayarak gömdüklerini iddia etti.

BİLİRKİŞİ RAPORU ŞÜPHELİ DEDİ

Şüpheli Yavuz K., Necip G. ve olay akşamı Mehmet Kındaç’ı aracına alan Murat Yaşar Ö. ile Memduh V.’nin HTS kayıtları ortaya çıktı. HTS kayıtlarını inceleyen bilirkişi, hazırladığı raporda Murat Yaşar Ö. ile Memduh V., hakkında da ilginç bilgilere yer verdi. Bilirkişi raporunda olay akşamı oto aksesuarcı İsmail’i aradığını söyleyen Murat Yaşar Ö.’nün öyle bir telefon görüşmesinin olmadığını belirtti. Ayrıca Murat Yaşar Ö.’nün akaryakıt aldık denilen benzin istasyonunda akaryakıt aldığına dair bir kayıt olmadığını belirtti. Bilirkişi, Murat Yaşar Ö. ile Memduh V. ile ilgili dikkat çeken hususlardan birinin de ikisinin Suluova’ya girişte telefonlarının aynı anda kapalı olduğu, ve Suluova çıkışında da aynı anda sinyal verdiğini belirtti. İki farklı operatörün aynı anda çekmeme durumu olmadığını belirten bilirkişi, şüphelilerin telefonlarını bilerek kapattıklarını belirtti.

3 KİŞİYE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Elde edilen tüm bu delilerin ardından Cumhuriyet Savcılığınca iddianame hazırlandı. Hazırlanan iddianamede Necip G.,Yavuz K. ve Sehernaz Y. hakkında ‘Tasarlayarak öldürmek’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet cezası ile cezalandırılması talep edildi. Bilirkişinin HTS kayıtlarını şüpheli bulduğu Murat Yaşar Ö. ile Memduh V. hakkında ise takipsizlik kararı verildi.

MAHKEMEYE DELİL OLARAK SUNULDU

Kan donduran bu cinayetin ilk duruşması da yapıldı. Necip G. ile Yavuz K.’nın tutuklu bulunduğu davada Sehernaz Y., adli kontrol kararı ile serbest kaldı. Olayla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Vahşice katledilen Mehmet Kındaç’ın kızı Gülşah ve oğlu Hüseyin Yılmaz, savcılık tarafından haklarında takipsizlik kararı verilen Murat Yaşar Ö. ile Memduh V. hakkında yeniden şikayette bulundu. İki kardeş avukatları aracılığıyla, Murat Yaşar Ö. ile Memduh V. ile ilgili bilirkişinin ortaya koyduğu çelişkileri bir bir yazarak hazırladıkları dosyayı mahkemeye sundu.

Dosyada, bilirkişinin Murat Yaşar Ö. ile Memduh V. hakkında hazırladığı raporun geniş ayrıntıları yer aldı. İki kardeş, takipsizlik kararı verilen iki kişinin de olay içinde yer aldığını düşündüklerini öne sürdüler.

Türkiye Haberleri