Avukat Nimet Türe, evlilik birliğinde taraflardan birinin cimri davranışlar sergilemesinin boşanma davasında ağır kusur olarak değerlendirildiğini belirtti. Türe, evlilik birliğini sonlandıran sebeplerin genel ve özel olmak üzere ikiye ayrıldığını, evliliğin temelden sarsılmasına neden olan sebepler arasında ekonomik şiddetin önemli bir yer tuttuğunu vurguladı.
Eşlerden birinin aşırı cimri davranışlar sergilemesinin boşanma aşamasında ağır kusurlu sayıldığını ifade eden Türe, bu durumun Yargıtay kararlarında da ekonomik şiddet olarak değerlendirildiğini dile getirdi. Ekonomik şiddet, genellikle eve beyaz eşya almamak, kışın doğal gazı kısarak eşi zor durumda bırakmak, yeterli harçlık vermemek ya da kredi kartını iptal etmek gibi davranışlarla kendini gösterebiliyor. Türe, Yargıtay'ın 2020 sonrası kararlarına dayanarak, bu tür cimri davranışlar sergileyen eşin boşanma davalarında ağır kusurlu olarak nitelendirildiğini belirtti.
Bir Yargıtay kararında, kocanın doğal gazı kapatarak eşini piknik tüpüyle yemek yapmaya zorlaması gibi davranışların hem manevi hem de ekonomik şiddet olarak değerlendirildiğini ve kocanın ağır kusurlu sayıldığını belirten Türe, bu gibi durumların boşanma davasında tazminat ve nafaka hakkı doğurabileceğini ifade etti. Türe, ekonomik şiddet gördüğünü iddia eden eşlerin bu durumu tanıklarla veya bilirkişi raporlarıyla kanıtlayarak haklarını savunabileceklerini söyledi.