CHP'li Tanrıkulu: Yargıtay Mehmet Ağar hakkında infaz edilmiş cezayı kaldırdı

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mehmet Ağar hakkında yaptığı açıklamada, "Yargıtay infaz edilmiş cezayı kaldırdı" dedi.

CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'nin konuğu oldu. Programda, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'a ilişkin bir açıklamada bulunan CHP'li Tanrıkulu, "Yargıtay Mehmet Ağar hakkında infaz edilmiş cezayı kaldırdı" dedi.

Tanrıkulu şöyle konuştu: 

Hukuk ortadan kalkınca bu karanlık ilişkiler iktidara hakim oldukça bunlar egemen olurlar bu düzen içerisinde. Sayın Çiller değil miydi, "Öldürülecek iş adamları listesi benim cebimde" diyen. Hesap verebilirler mi hayır.

Mehmet Ağar, bir dönemin kara kutusu. Halen de öyle. Demedi mi, Güldal Mumcu'ya Uğur Mumcu için "Tuğlayı çekersen düşer" diye. Bunları söylemedi mi? Öldürülen iş adamları ile ilgili olarak zaman aşımı süresine çok az kala dava açıldı. Mehmet Ağar ve Korkut Eken de sanıktı. Mehmet Ağar mahkemeye mi geldi? VIP sanık gibi, Ankara Adliyesi'nde özel bir gün ve saat açıldı ona. Başsavcıların girdiği kapıdan girdi içeriye. Mahkeme ona özgü duruşma yaptı.

'Yargıtay, infaz edilmiş cezayı kaldırdı'

Olmayacak şeyler oldu. Susurluk'tan ceza aldı kendisi, bu cezası kesinleşti. Özel cezaevi bulundu ona, cezaevi boyandı...Hiç olmayacak şey oldu. Turgut Kazan geçen gün yine Halk TV'de açıkladı. Yargıtay, infaz edilmiş cezayı kaldırdı. Bu kadar kendisinden emin ki, "Benim dokunulmazlığım yok, beni yargılayın" diyor. 

 

Türkiye Haberleri