CHP'li Kaya: Eğitim sistemine AVM mantığıyla bakılamaz

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 1 Haziran'da okulların açılması iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kaya, 1 Haziranda açılması beklenen okullar hakkında "Okullara, eğitim sistemine AVM mantığıyla bakılamaz. Açılacaksa milyonlarca öğrencinin, öğretmenin, velinin güvenliği nasıl sağlanacak?" diye sordu.

Yıldırım Kaya açıklamasında şöyle konuştu;

"Hiç kimse eğitim bilimini, eğitim psikolojisini yok sayarak başarılı bir sonuç elde edemez ve çocuklarımız hiç kimsenin kobayı değildir" diyen Kaya, tartışmaların son bulması için önerilerini açıkladı:

İlk ve ortaöğretimde 2019-2020 eğitim- öğretim döneminin uzaktan eğitimle tamamlanacağı açıklanmalıdır.

Haziran ayında yapılacak olan LGS ve İOKBS Temmuz ayında uygun bir tarihe ertelenmelidir.

25-26 Temmuz’a ertelenen YKS’nin yeniden öne alınmayacağı, zamanında yapılacağı açıklanmalıdır.

18 Mart'ta atama sonuçları açıklanan, ancak kararnameleri çıkartılmadığı için maaş alamayan 20 bin öğretmenin kararnameleri ivedilikle çıkartılmalıdır.

"Covid-19 salgını devam ederken 31 Mayıs’tan sonra okullar açılacak mı?" diye Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a soran Kaya, şunları belirtti: "Okullara, eğitim sistemine AVM mantığıyla bakılamaz. Açılacaksa milyonlarca öğrencinin, öğretmenin, velinin güvenliği nasıl sağlanacak?  Ekonomiyi canlandıracağım diye AVM’leri açmaya hazırlananların; okullarımızı ticarethane, öğrencilerimiz de müşteri olarak görmelerine asla izin veremeyiz. Çoğu veli okulların açılması halinde çocuklarını okula göndermeyeceğini şimdiden ilan etti."

ANKA

Türkiye Haberleri