CHP'li Oğuz Kaan Salıcı'dan kavurucu sıcaklara ilişkin önerler geldi

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı aşırı sıcaklara ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Salıcı, yaz çalışma saatlerinin düzenlenmesi ve ofislere serinlik kriteri getirilmesini önerdi.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, küresel ısınma ve artan kavurucu sıcaklara karşı alınması gereken önlemler konusunda önemli önerilerde bulundu. Salıcı, yaz aylarında çalışma saatlerinin yeniden düzenlenmesi ve ofislerde serinlik kriterlerinin getirilmesi gerektiğini belirtti.

KARBON VERGİSİ GETİRİLSİN

Salıcı, mahallelere iklim evleri inşa edilmesini tavsiye ederek, bu evlerin vatandaşların aşırı sıcaklardan korunmasına yardımcı olacağını ifade etti. Ayrıca, özel jetlerle seyahat edenlerin uçuş başına karbon salınımı miktarına göre vergilendirilmesi gerektiğini belirten Salıcı, bu tür lüks tüketimlerin çevreye olan olumsuz etkilerinin azaltılması gerektiğine dikkat çekti.

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, artan sıcaklara karşı alınması gereken önlemlerle ilgili bazı önerilerde bulundu.

Salıcı, şunları dile getirdi:

"Hava sıcaklıkları 13 aydır rekor kırarken emekten ve doğadan yana bir programla nefes alabilir, iklim krizinin etkilerini azaltabiliriz. Yazın çalışma saatleri düzenlenmeli, ofislere serinlik kriterleri getirilmeli, aşırı sıcaklardan yoğun etkilenen işçilere ücretli izin verilmelidir. Tarladaki tarım işçileri için soğutma sistemli giysiler temin edilmelidir. Yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunmak amacıyla mahallelerde Barcelona'da olduğu gibi iklim evleri kurulmalı, buralarda ücretsiz sosyal faaliyetler planlanmalı, bu mekanlar yaşlılar ve çocuklar için özel olarak tasarlanmalıdır. Özel jetiyle seyahat etme lüksüne sahip olanlar uçuş başına karbon salınımı miktarına göre vergilendirilmelidir. Yayaların konforu için kentlerimizi kesintisiz kaplayan ağaçlandırma seferberliği başlatılmalı, yeşil alanlarla doğal gölgelikler sağlanmalı ve böylece Türkiye'nin hava kalitesi artırılıp halk sağlığı korunmalıdır."

Türkiye Haberleri