CHP'li Hamzaçebi'den korkutan Tuzla açıklaması: Parkinson...

Hamzaçebi'den Tuzla hakkında korkutan bir açıklama geldi.

TBMM Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, Tuzla'daki atık su skandalının yaşandığı noktada basın açıklaması yaptı.

"PARKINSON'U TETİKLEYECEK MADDE"

Pazartesi gecesi yaşanan olayda beş mahallede yaşayan toplam 100 bin kişi etkilendiğini söyleyen CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi,  “İSKİ'nin yaptığı laboratuar sonucuna göre bu maddelerin Tetrakloretilen ve Trikloretilen olduğu anlaşılmıştır. Bu madde ileride Parkinson hastalığını tetikleyecek bir maddedir" dedi.

"OLAY 'KOKU' DİYE ADLANDIRILIYOR"

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, milletvekilleri ve partilerin de arasında bulunduğu bir grup ile Tuzla'daki olay yerinde basın açıklaması yaptı.

Pazartesi gecesi yaşanan olayda beş mahallede yaşayan toplam 100 bin kişi etkilendiğini söyleyen Hamzaçebi, "Yetkililerin yapmış olduğu açıklamalar olayın üzerini örtmeye yöneliktir. Kamu görevlileri yıladır burada bu şekilde bir deşarj işlemi yapıldığını biliyorlar. Çünkü hemen yanımızda belediyenin tesisleri bulunmaktadır. Yıllardır Tuzla bu kokularla karşı karşıyadır. 100 bin kişinin sağlığı etkilendi. Yapılan işlemi kaçak olarak niteleyim.  İBB ve Tuzla belediyelerinin  'Biz suçsuzuz şeklinde algı yaratması doğru değildir. Olay 'koku' diye adlandırılıyor. Kokuya neden olan kimyasal atıklardan çıkan zehirli gazlardır. Bunun insan sağlığına etki edecek bir yanının olmadığı açıklandı. Hangi belirlemelere göre İBB açıklama yaptı. Tuzla'daki hastanelerde 97 kişi tedavi altına alındı. Bir hastamız bana 'Aldığımız zehirli gaz, ileride hastalık olarak ortaya çıkıp çıkmayacağını nerden bileceğiz" şeklinde konuştu.

Türkiye Haberleri