CHP'li Gamze İlgezdi oyuncak fiyatlarındaki artışı eleştirdi: Çocuklar etkileniyor!

CHP İstanbul Milletvekili İlgezdi, oyuncak fiyatlarının iki katından fazla yükseldiğini vurgulayarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çocuklara dağıttığı araba oyuncağının 6 ayda 315 liradan 650 liraya çıktığını açıkladı. İlgezdi, enflasyon nedeniyle ailelerin çocuklarına oyuncak alacak durumda olmadığını belirtti.

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Gamze Akkuş İlgezdi, ülkemizdeki ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimlerin başında çocukların geldiğini vurgulayarak, ailelerin çocuklarına oyuncak bile alacak durumda olmadığını belirtti. İlgezdi, enflasyon yüzünden ebeveynlerin ve büyükanne-büyükbabaların çocuklara ve torunlara oyuncak alacak maddi imkana sahip olamadığını, çocukların hayallerinin yok olduğunu ifade etti.

İlgezdi, ekonomik zorlukların çocuklar üzerindeki etkilerini dile getirirken, 6 ay önce 200 liranın alım gücünün günümüzde TÜİK’in verilerine göre 150 liraya düştüğünü söyledi. Bu durumun çocukların harçlıklarıyla bile istediklerini alamamalarına neden olduğunu belirterek, "Yaparsa AK Parti yapar" denilen durumun gerçekliğini eleştirdi.

BİR OYUNCAK FİYATI YÜZDE 106 ZAMLANDI

Özellikle oyuncak fiyatlarındaki dramatik artışa dikkat çeken İlgezdi, bir oyuncak arabasının 6 ay önce 315 lira, şimdi ise yüzde 106 zamlanarak 650 lira olduğunu açıkladı. Asgari ücretli ailelerin maaşlarına Temmuz ayında zam yapılmadığını belirten İlgezdi, bu durumun oyuncak alım gücünü nasıl etkilediğini vurguladı.

İlgezdi, çocukların oyun oynaması gerekirken ekonomi ve siyaset konuşmak zorunda kaldığını belirterek, "Çocuklarımız çocuk yaşta yetişkin olmak zorunda bırakıldı. Sokaklarda çocuklar ekonomi konuşuyor, gelen zamların ailelerine etkilerini tartışıyor. Bir nesli çocukluk ve gençlikten mahrum bırakıyorsunuz" dedi. Ayrıca, çocukların oyun oynayacak oyuncakları ve neşelerinin kalmadığını, geçim sıkıntısının farkında olduklarını ve bazı çocukların çalışmak zorunda kaldıklarını ifade etti. İlgezdi, çocukların ailelerinin geçim sıkıntısı içinde olduğunu anlamalarının yanı sıra, bunun vicdanları etkileyip etkilemediğini sorguladı.

Türkiye Haberleri