CHP'li Başkan Cemil Tugay İsyan Etti! 'Boyun Eğmeyeceğim'

CHP'li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'den Dünyaya Bakış Platformu tarafından düzenlenen toplantıya katıldı. İzmir gündemine ilişkin konuşan Tugay dikkat çekici mesajlar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İzmir'den Dünyaya Bakış Platformu'nun düzenlediği toplantıda yerel yönetimlerin önemini vurguladı. Toplantının açılış oturumunda, yerel yönetimlerin artık ülkeler arasında değil, şehirler arasında yarıştığını belirtti. Belediye başkanlığının sadece politik değil, daha çok kamusal bir sorumluluk olduğunu ifade eden Tugay, insanların belediyelerden neler beklediğini anlamak ve bu beklentilere cevap vermek gerektiğini vurguladı.

“5 YIL ZORLU AMA ETKİLİ BİR MÜCADELE İLE GEÇECEK”

İzmir’in sorunlarının farkında olduğunu ve tüm enerjisini yaşanan sıkıntıları çözmek için harcayacağını anlatan Başkan Tugay, “Dayatılan gündemlerde boğulmamaya çalışacağım. Bana yapılan baskılara asla boyun eğmeyeceğim. İzmir’e sevgimin ispatı bu olacak. Ben bu şehri çok seviyorum. Yürekten seviyorum. İstediğim oy falan değil. Bu şehirde insanlar beni çok sevdi. Bu sevgiyi asla karşılıksız bırakamazdım. O nedenle plastik cerrahi gibi mesleği tam zirvesinde bıraktım. Asla pişman değilim. Önümüzdeki 5 yıl zorlu ama etkili mücadele ile geçecek. Çocukluğumdan beri yaşadığım ve yaşattığım her türlü hatıranın değerini korumak için, borçlu olduğum insanlara, bana duydukları güvenin karşılığını ödeyebilmek için bu yola çıktım. Bu benim için bir onur hikayesi. Bu hikayenin gereğini yerine getireceğim. Diliyorum şansım yaver gider. Bu sürecin sonunda bir daha aday olup olmamak gibi bir durumun içerisinde olmadan, 5 yıllık dönemde şehrimize katkı sunacağım. İzmir'e sözüm var. Hiçbir kaynağı, parayı çarçur etmeden, sürdürülebilir bir planlama çerçevesinde yatırım yapacağız” dedi.

İzmir'in planlı büyümesinin önemine dikkat çeken Tugay, kentteki kontrolsüz büyümenin getirdiği sorunlara değindi. Özellikle deprem riski altındaki dayanıksız yapılaşma ve sosyal donatı eksiklikleri gibi sorunları ele aldı. Bu sorunların çözümü için planlı bir şekilde çalışılması gerektiğini ve toplumun ihtiyaçlarına odaklanılması gerektiğini belirtti.

Başkan Tugay, İzmir için belirlediği hedefler arasında katılımcı demokrasi kültürünü güçlendirmek ve şehrin geleceğini kültürel, sosyo-politik olarak nasıl daha iyi hale getirebileceklerini planlamak olduğunu söyledi. Bu çerçevede İzmir Planlama Ajansı'nın kurulduğunu ve katılımcı planlama süreçlerini hayata geçireceklerini açıkladı.

Programda yer alan diğer katılımcılar arasında Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de değişimin önemine vurgu yaparak, bu değişimi kendi partilerinde başlattıklarını ve yerel yönetimlerde yeni bir yönetim dilinin oluşacağını düşündüğünü belirtti.

Türkiye Haberleri