CHP'den Erdoğan ve Şimşek'e Asgari Ücret Çağrısı!

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, dün toplanan CHP MYK'sı devam ederken, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ekonomiye ilişkin mesajlar veren Yücel, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a çağrı yaptı.

CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, dün toplanan CHP MYK'sı asgari ücretle dikkat çeken bir çağrıda bulundu. Yücel, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz hafta TÜİK’in sayısız mucizelerinden biri daha yaşandı ve enflasyonun düştüğü açıklandı. Elbette ki, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zammı netleştirecek olan enflasyon oranı yüksek çıkmayacaktı. Elbette ki AKP, yanlış ekonomi politikalarının faturasını birilerine kesecekti. Bu nedenle, TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı kimseyi şaşırtmadı. Açıklanan enflasyona, kendi bakan ve bürokratlarının bile inandığını düşünmüyoruz.

"HİÇ AKIL VİCDAN YOK MU SİZDE?"

Çünkü gerçekte, 2021 yılında dünyada enflasyonun en yüksek olduğu 9’uncu ülke olan Türkiye, 2024 yılı Mayıs ayı itibariyle yüksek enflasyon sıralamasında dünya 3’üncülüğüne çıktı. Bizden daha kötü durumda olan iki ülke var, biri Suriye diğeri Arjantin. Her şey bütün açıklığıyla ortadayken, çıkacaksın, hiç utanmadan 'enflasyon düştü' diyeceksin, buna da herkesin inanmasını bekleyeceksin. Altı ayda memurun, emeklinin aldığı maaş, enflasyon karşısında eridi gitti. Üstelik temmuz ayına girilmesi ile zam yağmuru daha da arttı. Hiç mi akıl, hiç mi izan, hiç mi vicdan yok sizde?"

Türkiye Haberleri