CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifade verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ifade verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un evinin fotoğraflandığı iddiasıyla ilgili “suçu ve suçluyu övme, suça azmettirme” suçlamalarıyla hakkında soruşturma açılan Kaftancıoğlu, ifade vermek için Anadolu Adalet Sarayı'na gitti. 

Kaftancıoğlu'nun Basın Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Ahmet Aslan’a ifade verdiği söylendi. İfadesi yaklaşık 1 buçuk saat süren Kaftancıoğlu, açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.

Canan Kaftancıoğlu’nun avukatı Aysemin Gülmez çıkışta yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

Bizler içeride ifademizi verdik. Koruma polisleri beyanlarında kesinlikle konutun yanında ikametgahın fotoğraflanmadığını, bahçenin fotoğraflarını açık bir şekilde tutanaklara beyan etmiş durumdalar.

Ayrıca Fahrettin Altun’un avukatı da kendisinin karakolda alınan beyanında açıkça koruma polislerinin kendisini aradıklarında bahçenin fotoğraflandığını beyan etmiştir. Bu dosyalarda mevcuttur. Özel hayatın gizliliğini ihlal suçunun oluşması mümkün değildir.

Müvekkilimize yönelik suçlama yapılan suçu ve suçluyu övme fiili ise kesinleşmiş mahkeme kararı gerektirir. Bu bağlamda baktığımız zaman Suat Özçağdaş aleyhine açılmış bir dava yoktur. Kesinleşmiş bir mahkeme kararı yoktur. Bu bağlamda müvekkilimizin suçu ve suçluyu övme fiilini işlemiş olması mümkün değildir. Takipsizlik kararı verileceğini umut ediyoruz.

Türkiye Haberleri