Çok tartışılan 'Ötenazi Yasası' için flaş gelişme! Bir madde daha kabul edildi!

Sokak hayvanları ile ilgili yasa tasarısı komisyonda görüşülürken yeni gelişmeler yaşandı. Ötenazi ifadesinin çıkarılmasının ardından bir madde daha kabul edildi.

4. MADDE KABUL EDİLDİ

Komisyonda süren görüşmelerde "Hayvanları Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin 4. maddesi AKP milletvekilleri'nin imzasıyla verilen bir değişiklik önergesinde teklif edildiği şekilde değiştirilerek kabul edildi.

Önergeye göre, teklifteki "Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilenler sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır” hükmü, “Bakımevlerine alınan hayvanlar Bakanlık veri sistemine kaydedilir ve rehabilite edilen köpekler sahiplendirilinceye kadar hayvan bakımevlerinde barındırılır” şeklinde değiştirildi.

Halk TV Muhabiri Sibel Mazrek komisyona dair bilgileri canlı yayında aktardı.

ÖTENAZİ YOK AMA VETERİNERLİK YASASI VAR...

Mazrek açıklamalarında: "CHP ve AKP arasında bir uzlaşı görüşmesi var. Ötenazi kelimesi tamamen çıkarılacak kulisi vardı. Bu kulisten sonra bir uzlaşı sağlandı. Buna göre ötenazi kavramı tamamen çıkarıldı bunun yanında veterinerlik yasası uygulanacak. Diğer bir hususta da belediye başkanlarına hapis cezası öngörülüyordu. CHP kaldırılmasını istedi bu konuda uzlaşma henüz sağlanmadı. Belediyelere kısırlaştırma için ek bütçe sağlanması da teklif edildi. AKP bunu da değerlendiriyor" dedi.

Türkiye Haberleri